Audi schimbă designerul cu Massimo Frascella, de la Jaguar Land Rover

Audi schimbă designerul cu Massimo Frascella, de la Jaguar Land Rover
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2024

Marc Lichte, designerul care s-a ocupat de aspectul mașinilor Audi în ultimul deceniu, a fost înlocuit de companie cu Massimo Frascella, care a creat în ultimii ani cele mai cunoscute modele ale Jaguar Land Rover.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Audi va avea din nou un designer italian, după o foarte lungă pauză, astfel că va putea să-și completeze aspirațiile și legăturile simbolice cu Italia, odată cu numirea lui Massimo Frascella. Absolvent al Instituto d’Arte Applicata & Design din Torino, Frascella are 52 de ani și a lucrat pentru Bertone, apoi pentru Ford și Kia, pentru ca, din 2011, să devină designer al grupului Jaguar Land Rover. Aici a fost responsabil, pe rând, de aspectul interior și exterior al mașinilor grupului, ajungând până în poziția cea mai înaltă, de director pentru design pentru ambele mărci ale acestei companii, poziție din care a supervizat cele mai noi modele premium, Range Rover Velar și Evoque, Defender și Discovery.

VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei

„Faptul că m-am alăturat mărcii Audi este un moment foarte special pentru mine. Sunt profund onorat să îmi asum rolul de Chief Creative Officer și să ghidez o echipă atât de talentată în modelarea viitorului mărcii către noi culmi ale inovației și distincției. Cred în puterea emoțională a designului de a inspira, conecta și impulsiona schimbarea și sunt aici pentru a hrăni și promova creativitatea ca inima care bate a mărcii noastre”, a declarat Massimo Frascella, după numirea sa.

„Simplitatea este esența abordării mele asupra designului. Sunt pasionat de crearea de modele care să nu aibă ornamente de prisos și să nu urmeze doar tendințele. În schimb, ne vom baza pe un limbaj de design atemporal și sofisticat”, mai spune designerul.

Audi se află într-un moment de cotitură, la conducerea mărcii fiind numit, în 2023, un nou șef, Gernot Dollner, care încearcă să direcționeze marca mai bine decât a făcut-o predecesorul său. Marc Lichte, cel care a condus departamentul de design al Audi în ultimul deceniu, este cel care a decis, practic, întreg aspectul primei generații de automobile electrice ale mărcii premium a grupului VW, având semnătura pe schițele de design ale familiei e-tron, dar și pe cele ale celor mai scumpe modele Audi, Q7 și Q8. În același timp, Lichte a creat celebrul trio de concepte din familia Sphere, pe care Audi le-a prezentat în urmă cu un an și care ar fi trebuit să stea la baza viitoarelor modele de serie. Anterior, Lichte s-a ocupat de designul a trei generații VW Golf, de la 5 la 7.

FOTO Dacia anunță lansarea noului Spring face-lift CITEȘTE ȘI FOTO Dacia anunță lansarea noului Spring face-lift

„Designul a făcut întotdeauna parte din nucleul mărcii, din ADN-ul mărcii Audi. De aceea, mai ales în această fază de transformare tehnologică, „Vorsprung durch Technik” trebuie să fie vizibil și tangibil în interiorul și exteriorul tuturor modelelor de serie viitoare. Massimo Frascella se va asigura că vehiculele Audi vor întruchipa identitatea mărcii printr-un limbaj de design inconfundabil și emoționant. Claritatea, precizia și proporțiile perfecte sunt în centrul filozofiei sale de design – calități care se încadrează perfect în imaginea mărcii Audi”, a explicat CEO-ul Gernot Döllner alegerea.

Audi susține că și-a restructurat departamentul de design pentru a raporta direct CEO-ului mărcii, având în vedere „exploziile multiple ale inovațiilor tehnologice”,  care „vor schimba în mod decisiv formele și funcțiile pe toate segmentele de vehicule”.

Marc Lichte nu va părăsi compania, ci va primi noi roluri, după cum au anunțat reprezentanții Audi, însă nu este exclus ca în viitorul apropiat designerul să plece, așa cum s-a întâmplat și cu alți manageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
land rover
massimo frascella
audi
marc lichte