Automobilele Volvo nu vor mai conține piele

Automobilele Volvo nu vor mai conține piele
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2021

Constructorul suedez de automobile Volvo Cars a anunțat că întreaga sa gamă de vehicule va renunța la pielea de animale urmând să devină 'vegan-friendly' până în 2030, oferind în schimb alternative bio și materiale reciclate pentru clienții săi care sunt interesați din ce în ce mai mult de produse sustenabile, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Avem o nouă generație de clienți care sunt mult mai interesați ca produsele pe care le cumpără să aibă o poveste etică în spatele lor. Ei vor să știe de unde provin materialele", a declarat directorul de design de la Volvo, Robin Page.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Volvo a precizat că această tranziție este o recunoaștere a îngrijorării clienților cu privire la aspectele ce țin de bunăstarea animalelor în industria pielăriei precum și a impactului creșterii animalelor în ferme asupra mediului înconjurător. De asemenea, măsura coincide cu planurile Volvo de a oferi numai autovehicule electrice din 2030, scrie Agerpres.

Actualul model complet electric Volvo C40 Recharge este deja unul care nu conține piele iar constructorul suedez analizează posibilitatea de a utiliza materiale precum Nordico, care este realizat din subproduse de origine forestieră, dopuri de plută și sticle de plastic reciclat, și care potrivit lui Robin Page oferă aceeași senzație tactilă ca și pielea.

"Pentru cineva căruia îi place pielea dar este conștient de efectele negative ale pielii asupra mediului, aceasta este materialul corect pentru viitor", a spus Robin Page.

De asemenea, constructorul auto suedez și-a propus să utilizeze poliester reciclat pentru a reduce amprenta de carbon și materiale textile produse din inul cultivat în Suedia între două culturi agricole, care contribuie la refacerea solului. Volvo va utiliza de asemenea fibre de in la panourile portierelor.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

"Consumatorii nu sunt concentrați doar pe sustenabilitatea produsului final ci și pe materialele componente, inclusiv de unde provin aceste materiale", a spus directorul de sustenabilitate de la Volvo, Stuart Templar.

Săptămâna trecută, Reuters a informat că grupul chinez Geely Holding este în discuții avansate cu băncile pentru listarea subsidiarei Volvo Cars în următoarele săptămâni, în ceea ce ar urma să fie una din cele mai mari IPO-uri derulate în Europa în acest an.

Grupul chinez Geely a preluat constructorul auto suedez Volvo Cars de la Ford Motor în anul 2010 pentru 1,8 miliarde de dolari, în ceea ce a constituit cea mai mare achiziție externă făcută de un constructor auto chinez.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
masini