Avion Blue Air, pus sub sechestru de ANAF pe aeroportul din Bacău

Avion Blue Air, pus sub sechestru de ANAF pe aeroportul din Bacău
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reținut un avion Boeing 737-500 al companiei Blue Air, în contul datoriilor indicate că aceasta le are la bugetul de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania Blue Air confirmă că una din aeronavele sale a fost reținută de ANAF: „Aeronava YR-AME este parcată la aeroportul Bacău, ea făcând obiectul unui sechestru instituit de ANAF”.

ANAF a verificat până în prezent peste 2.400 de persoane și entități în contextul războiului Rusia-Ucraina. Fiscul a blocat suma de 10,1 milioane euro, a dat amenzi de 280.000 de lei și a confiscat 13,2 milioane lei CITEȘTE ȘI ANAF a verificat până în prezent peste 2.400 de persoane și entități în contextul războiului Rusia-Ucraina. Fiscul a blocat suma de 10,1 milioane euro, a dat amenzi de 280.000 de lei și a confiscat 13,2 milioane lei

Potrivit ANAF, la data de 30 septembrie 2022, compania low-cost avea față de bugetul de stat o datorie de aproximativ 14,4 milioane de lei. La aceasta se adaugă alți 36,3 milioane de lei datorați bugetului asigurărilor sociale de stat și 12,2 milioane de lei către bugetul asigurărilor de sănătate, arată boardingpass.ro.

Un alt avion care a fost operat de Blue Air este reținut la sol de către aeroportul din Cluj-Napoca. Reprezentanții companiei aeriene au precizat că acel avion „nu mai face parte din flota Blue Air, reținerea acesteia la sol constituind un abuz ce face obiectul unor proceduri legale derulate de noul operator al aeronavei.”

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion

O altă aeronavă, Boeingul 737-800NG rămas pe aeroportul din Cluj, este deținut de compania de leasing Air Lease Corporation și a fost radiat recent din registrul Autorității Aeronautice Civile Române.

Un alt Boeing 737-500 deținut de Blue Air este parcat de la începutul lunii octombrie 2022 pe aeroportul din Forli (Italia). Încă nu se știe dacă și pe acest avion, al cărei proprietar este Blue Air, a fost instituit sechestru de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, conform sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
blue air