Baidu și Geely vor produce vehicule electrice

Baidu și Geely vor produce vehicule electrice
scris 11 ian 2021

Baidu Inc, compania chineză de servicii de internet, a anunțat luni că va încheia un parteneriat cu firma auto Zhejiang Geely Holding Group pentru a produce vehicule electrice smart, cea mai recentă decizie al unui gigant tehnologic care se implică în acest sector cu dezvoltare rapidă, transmit MarketWatch și Reuters.

Geely, cu sediul în Hong Kong, deține o participație de 9,69% în grupul german Daimler AG, precum și brandurile Volvo și Lotus, scrie Agerpres.

Guvernul anunță câți bani va da pe oră medicilor care vaccinează: Este cea mai mare provocare a României! CITEȘTE ȘI Guvernul anunță câți bani va da pe oră medicilor care vaccinează: Este cea mai mare provocare a României!

În ultima lună, acțiunile Baidu au urcat cu aproape 50%, după un avans de aproape 90% în ultimele trei luni, investitorii așteptând o actualizare a planurilor Baidu privind vehicule electrice.

Baidu, cu sediul la Beijing, deține motorul de căutare cu același nume, și dezvoltă tehnologie pentru conducere autonomă și infrastructura pentru conexiune la internet.

Parteneriatul se va baza pe capacitățile de conducere inteligentă ale Baidu și pe expertiza Geely în domeniul fabricării mașinilor. Geely va fi de asemenea un investitor strategic în noua companie, care va fi o subsidiară independentă a Baidu, au anunțat cele două companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
geely
vehicule electrice