Bill Gates a preferat să cumpere un Porsche integral electric și nu un automobil Tesla, iar Elon Musk l-a numit ”dezamăgitor”

Bill Gates a preferat să cumpere un Porsche integral electric și nu un automobil Tesla, iar Elon Musk l-a numit ”dezamăgitor”
scris 19 feb 2020

Elon Musk nu este impresionat de miliardarul Bill Gates, pe care l-a numit pe Twitter ”dezamăgitor” după ce fondatorul Microsoft a anunțat că și-a cumpărat un automobil Porsche Taycan integral electric, relatează CNBC.

”Ca să fiu sincer, conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare”, a scris Musk pe Twitter.

Gates a dezvăluit achiziția în timpul unui interviu acordat popularului YouTuber Marques Brownlee. Brownlee, l-a întrebat pe miliardar, menționând Tesla, despre eforturile de combatere a schimbărilor climatice cu ajutorul unor produse care folosesc energie nepoluantă, cum sunt automobilele electrice, scrie News.ro.

FOTO Toyota va lansa un nou SUV urban la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Toyota va lansa un nou SUV urban la Geneva

Miliardarul de 64 de ani a răspuns afirmând că vehiculele electrice sunt încă în urma celor pe benzină în ceea ce privește autonomia, dar a adăugat că vehiculele de pasageri ”sunt unii dintre factorii cei mai promițători” pentru reducerea costului alternativelor prietenoase mediului.

”Și în mod sigur Tesla este unul dintre acești factori, dacă trebuie să menționezi o companie”, a spus Gates.

Acesta nu a cumpărat însă un automobil Tesla.

”Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan”, a dezvăluit Gates.

”Trebuie să spun, este un automobil cu preț premium, dar este foarte, foarte tare. Este primul meu automobil electric și îmi place foarte mult”, a spus miliardarul.

Automobilul Porsche Taycan Turbo este comercializat în SUA la prețul de 150.900 de dolari, în timp ce versiunea mai scumpă Turbo S costă 185.000 de dolari.

Automobilele Tesla sunt și ele costisitoare, dar automobilul entry-level Model 3 are un preț standard mult mai accesibil, de 39.490 de dolari.

Musk a reacționat la achiziția lui Gates răspunzând unui utilizator al Twitter care s-a întrebat de ce co-fondatorul Microsoft ”a decis să cumpere un Taycan în loc de un Tesla”.

Nu este prima oară când Musk îl provoacă pe Twitter pe unul dintre miliardarii din industria tehnologiei.

În 2017, șeful Tesla a criticat atitudinea optimistă a lui  Mark Zuckerberg referitoare la inteligența artificială, afirmând că șeful Facebook ”are o înțelegere limitată a subiectului”.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
tesla
elon musk
bill gates