BMW își va extinde gama de mașini electrice cu SUV-uri botezate iX. Primul va fi iX3, în 2020

BMW își va extinde gama de mașini electrice cu SUV-uri botezate iX. Primul va fi iX3, în 2020
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2017

BMW a înregistrat mai multe denumiri pentru viitoarele sale modele electrice, potrivit informațiilor anunțate de șeful mărcii, Harald Kruger, la întâlnirea anuală cu presa germană, în care a prezentat planurile pentru 2020 – 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW va lansa, cu siguranță, și SUV-uri în segmentul mașinilor electrice și acestea s-ar putea numi iX3, iX8 și așa mai deparete, după o corespondență cu modelele deja lansate sau care urmează să fie introduse în gamă ca sedanuri sau hatchback-uri.

CEO-ul Harald Kruger a spus ziariștilor germani prezenți la întâlnirea anuală că marca a înregistrat denumirile de la i1 la i9 și de la iX1 la iX9, astfel că este de așteptat această evoluție a denumirilor. Deși o posibilă confuzie cu modelele Hyundai, SUV-urile botezate ix, ar fi putut crea rpobleme celor de la BMW, este interesant faptul că marca coreeană a renunțat treptat la numele alfanumerice pentru SUV-uri (ix35 a redevenit Tucson, de exemplu).

În prezent, BMW produce două vehicule electrice, i3 și i9, și sunt în pregătire i5 și i9. Dar Kruger a declarat că următorul vehicul electric va fi un X3 propulsat electric, în 2020, iar numele său va fi format prin alăturarea lui X cu i, după cum a spus șeful BMW.

BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut CITEȘTE ȘI BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut

Până la lansarea SUV-urilor electrice, BMW are pe listă alte două noi SUV-uri clasice, X2 și X7, care vor fi lansate anul viitor, un an denumit de Kruger anul X.

Potrivit informațiilor BMW, în 2017 estimările vorbesc despre 100.000 de vehicule electrice sau electrificate vândute la nivel global. De la lansare, BMW i3 a ajuns la peste 90.00 de clienți.

Planul de electrificare al BMW vorbește despre 25 de modele cu motor electric sau hibrid, din care 12 automobile vor fi exclusiv electrice, până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
i3
ix3