Boeing a livrat doar patru avioane în luna mai

Boeing a livrat doar patru avioane în luna mai
scris 10 iun 2020

Numărul avioanelor livrate de constructorul aeronautic american Boeing Co a continuat să scadă în luna mai, impactul pandemiei de coronavirus adăugându-se crizei provocate de blocarea la sol a avioanelor 737 MAX, transmite Reuters.

Datele publicate marți arată că în luna mai Boeing a livrat doar patru avioane, cel mai mic număr înregistrat în această lună în ultimele șase decenii. Comparativ, în luna mai a anului trecut constructorul american a livrat clienților 30 de avioane. Numărul de avioane livrate este un indicator important pentru constructorii de avioane deoarece companiile aeriene plătesc cea mai mare parte din prețul de achiziție în momentul în care iau în primire avioanele, scrie Agerpres.

Șeful Tarom a demisionat CITEȘTE ȘI Șeful Tarom a demisionat

De asemenea, luna trecută Boeing a primit luna trecută comenzi brute pentru numai nouă avioane, după ce clienții au anulat comenzi anterioare pentru 18 avioane, dintre care 14 pentru avioane 737 MAX. Odată cel mai bine vândut model al constructorului american, avioanele 737 MAX sunt blocate la sol după două catastrofe aeriene în care a fost suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Chiar dacă Boeing a reluat producția săptămâna trecută și se așteaptă să livreze clienților primele avioane 737 MAX în trimestrul al treilea, multe companii aeriene au anulat sau amânat preluarea de noi avioane în condițiile în care industria transportului aerian traversează o criză de amploare în contextul pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane
737 max