FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV
scris 13 aug 2020

Skoda se pregătește să lanseze primul său SUV complet electric, în același timp primul vehicul propuslat de baterii din noua generație, dezvoltată pe platforma MEB, a grupului VW. Premiera mondială va fi pe 1 septembrie, însă compania a dat publicității primele imagini cu viitorul model.

Grupul VW se pregătește să lanseze modele electrice pentru toate mărcile din portofoliu, iar Skoda nu va face execepție. Dezvoltat pe platforma MEB, pe care a fost construit și VW ID.3, viitorul ENYAQ iV se pregătește de lansarea programată pe 1 septembrie, în Praga, acolo unde-și are sediul marca Skoda.

Primele schițe ale lui ENYAQ, publicate de companie, arată un design nou, împrospătat, despre care Karl Neuhold, directorul departamentului de design exterior al mărcii ŠKODA spune că este o nouă abordare a „limbajului emoțional ce caracterizează deja modelele noastre SCALA, KAMIQ și noua OCTAVIA”. Designerul mai spune că „la ENYAQ iV se fac remarcate și liniile sculpturale, suprafețele clare și elementele cristaline, ce sunt inspirate din tradiționala artă a cristalului de Boemia”.

Românii pot comanda noul Renault Captur E-Tech PHEV și primesc bonus ... o trotinetă CITEȘTE ȘI Românii pot comanda noul Renault Captur E-Tech PHEV și primesc bonus ... o trotinetă

Pe scurt, așa cum este caracterizat de designerul mărcii, „ENYAQ iV este progresist, echilibrat și impunător”.

Designerul mai vorbește despre grila distinctivă, mutată și mai în față și poziționată mai vertical, pentru a accentua impresia de forță. În comparație cu modelele cu combustie, ENYAQ va avea o înălțime mai mare și console mai scurte. Pentru a economisi spațiu, bateriile sunt instalate la platforma MEB în podeaua automobilului, ceea ce înalță  puțin caroseria automobilului. Ampatamentul mai lung compensează vizual acest detaliu, dar în același timp componentele motorului electric ocupă mai puțin spațiu față motoarele cu ardere internă, ceea ce permite console mai scurte. Cei de la Skoda spun că mașina are un coeficient aerodinamic cw de 0,27.

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda enyaq
skoda electric
suv electric