Boeing va accesa în totalitate un împrumut de 13,8 miliarde de dolari convenit luna trecută

Boeing va accesa în totalitate un împrumut de 13,8 miliarde de dolari convenit luna trecută

Foto: Dreamstime

scris 12 mar 2020

Boeing intenționează să acceseze în totalitate un împrumut de 13,8 miliarde de dolari convenit luna trecută, a declarat miercuri o sursă apropiată situației, în condițiile în care epidemia de coronavirus amplifică presiunea asupra producătorului american de avioane grav afectat de consemnarea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX la nivel mondial, transmite Reuters.

Sursa a spus că grupul va lua această măsură din cauza volatilității de pe piața financiară și nu din cauza modificării datei la care ar trebui să revină în serviciu avioanele 737 MAX, care a fost amâțnată de mai multe ori și este așteptată să aibă loc cel mai devreme la jumătatea acestui an, scrie News.ro.

Decizie în Italia: Guvernul închide toate magazinele CITEȘTE ȘI Decizie în Italia: Guvernul închide toate magazinele

Acțiunile Boeing au închis miercuri în scădere cu peste 18% în urma informației, în tandem cu acțiunile altor companii din industria aerospațială.

Fondurile ar putea fi accesate de Boeing cel mai devreme vineri, a spus sursa.

Boeing a refuzat să comenteze.

Operatorii aerieni sunt între cele mai afectate companii de epidemia de coronavirus, din cauza prăbușirii rezervărilor și a călătoriilor de afaceri, care i-au obligat să își restrângă radical programele de zbor, capacitatea și estimările pentru rezultatele financiare.

Datoriile totale al Boeing aproape s-au dublat în 2019, la 27,3 miliarde de dolari, din cauza compensațiilor acordate operatorilor aerieni și a costurilor de producție suplimentare pentru 737 MAX, chiar dacă grupul nu a putut să livreze avioanele cumpărătorilor, din cauza consemnării.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
imprumut