Nissan și Mitsubishi vor să se retragă din Alliance Ventures, fond de investiții al alianței cu Renault

Nissan și Mitsubishi vor să se retragă din Alliance Ventures, fond de investiții al alianței cu Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2020

Nissan vrea să se retragă din fondul de investiții pe care l-a înființat împreună cu Renault și Mitsubishi, în goana după reducerea cheltuielilor și conservarea lichidităților. Informația nu este încă oficială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan caută orice metodă prin care își poate reorganiza activitatea și recupera decalajele financiare. Una dintre posibilitățile de reducere a cheltuielilor identificată de șefii Nissan este fondul Alliance Ventures, un fond de capital de risc înființat de Renault și Nissan cu doi ani în urmă, ca instrument de investiție în zona startup-urilor din industria auto dedicate vehiculelor electrice, mașinilor autonome și inteligenței artificiale. La momentul înființării, Alliance Ventures își propusese să investească 1 miliard de euro în primii cinci ani. Participarea celor trei firme a fost de 40% pentru Renault și Nissan, și 20% pentru Mitsubishi, cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro.

Nissan va decide dacă va ieși din aceast fond până la sfârșitul lunii martie, în timp ce Mitsubishi a anunțat deja în cadrul alianței că nu mai dorește să investească bani în acest fond, potrivit Automotive News.

Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate CITEȘTE ȘI Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate

Cele două companii japoneze nu au făcut comentarii pe marginea acestor informații. Ambele sunt afectate de scăderea masivă a pieței din China, din cauza coronavirusului, după ce această piață suferise deja un declin important.

Până acum, fondul a investit în mai multe afaceri, precum WeRide, din China, specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru robotaxi, Tekion, platformă de cloud pentru vânzarea mașinilor, sau Transit, aplicație de transporturi din Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
alianta renault nissan mitsubishi
alliance ventures
fond de investiti renault nissan