Boeing va testa din nou capsula spațială Starliner

Boeing va testa din nou capsula spațială Starliner
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Compania Boeing a anunțat luni că va efectua un nou zbor de testare ce vizează capsula sa spațială Starliner, fără astronauți la bord, după ce testul precedent din decembrie 2019 a fost scurtat în regim de urgență din cauza unor erori informatice, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Am decis să refacem zborul de testare orbital, pentru a demonstra calitatea sistemului nostru Starliner", au anunțat reprezentanții companiei Boeing într-un comunicat.

Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto CITEȘTE ȘI Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto

"Lansarea unei noi capsule fără echipaj la bord ne va permite să ne atingem toate obiectivele de testare și să evaluăm performanța celei de-a doua capsule Starliner, fără niciun cost pentru contribuabili", se afirmă în același comunicat.

O serie de probleme grave de software au împiedicat plasarea pe orbita corectă a precedentei capsule Starliner în luna decembrie, care ar fi trebuit să se conecteze cu Stația Spațială Internațională (ISS), dar care a fost nevoită astfel să revină pe Terra după două zile petrecute în spațiu, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
starliner