Boeing va testa din nou capsula spațială Starliner

Boeing va testa din nou capsula spațială Starliner
scris 7 apr 2020

Compania Boeing a anunțat luni că va efectua un nou zbor de testare ce vizează capsula sa spațială Starliner, fără astronauți la bord, după ce testul precedent din decembrie 2019 a fost scurtat în regim de urgență din cauza unor erori informatice, informează AFP.

"Am decis să refacem zborul de testare orbital, pentru a demonstra calitatea sistemului nostru Starliner", au anunțat reprezentanții companiei Boeing într-un comunicat.

Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto CITEȘTE ȘI Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto

"Lansarea unei noi capsule fără echipaj la bord ne va permite să ne atingem toate obiectivele de testare și să evaluăm performanța celei de-a doua capsule Starliner, fără niciun cost pentru contribuabili", se afirmă în același comunicat.

O serie de probleme grave de software au împiedicat plasarea pe orbita corectă a precedentei capsule Starliner în luna decembrie, care ar fi trebuit să se conecteze cu Stația Spațială Internațională (ISS), dar care a fost nevoită astfel să revină pe Terra după două zile petrecute în spațiu, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
boeing
starliner