Bram Schot, șeful de vânzări al Audi, venit de la Daimler și candidat pentru postul lui Rupert Stadler după arestarea acestuia - refuzat de unii acționari

 Bram Schot, șeful de vânzări al Audi, venit de la Daimler și candidat pentru postul lui Rupert Stadler după arestarea acestuia - refuzat de unii acționari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2018

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ: Audi a emis un comunicat prin care anunță numirea lui Schot ca interimar.

Șeful de vânzări și marketing Bram Schot ar putea fi noul CEO interimar al Audi AG, după ce Rupert Stadler a fost arestat în dosarul motoarelor diesel, potrivit unor informații neoficiale, provenind din mai multe surse. După ce inițial informațiile arătau că unii membri ai CA ai VW și Audi se opun numirii lui Schot, compania a emis un comunicat oficial.

UPDATE: "„Consiliul de Supervizori al Audi AG a decis să transfere îndatoririle de președinte al Consiliului de Administrație către Abraham Schot temporar, cu fect imediat.

Așa cum s-a anunțat, CEO-ul Audi Rupert Stadler a fost luat în custodie la solicitarea Biroului Procurorului Public din Munchen, pe 19 iunie. Stadler a cerut Consiliului Supervizorilor să-l elibereze din poziția sa din Consiliul de Administrație al Audi AG și din cea a VW AG. Consiliul de Supervizori al Volkswagen și al Audi a fost de acord cu cererea lui Stadler. Această eliberare se aplică temporar, până circumstanțele care au condus la arestarea sa vor fi clarificate”, se arată în comunicatul oficial al Audi."

Bram Schot, șeful de vânzări și marketing al Audi, a fost propunerea boardului pentru a se ocupa de marcă în perioada următoare, în locul lui Rupert Stadler, CEO încă în funcție, care a fost arestat și este cercetat de procurori pentru fraudă și publicitate falsă în dosarul cunoscut de public sub numele Dieselgate. Bram Schot a fost recrutat de VW Group de la Daimler, în 2011, și a lucrat inițial pentru VW Comerciale. Ulterior, el a fost promovat în boardul Audi AG, pentru a se ocupa de vânzări și marketing. Cu toate acestea, evoluția evenimentelor este, se pare, imprevizibilă, deoarece unii acționari s-au opus acestei propuneri.

Situația lui Rupert Stadler este incertă, din punct de vedere oficial, însă informațiile din interiorul companiei arată că Boardul de Supervizori a discutat varianta lui Bram Schot, ca find o persoană "curată", venită după declanșarea scandalului în companie. Unii membrii ai boardului, reprezentanți ai acționarilor, au fost împotriva numirii lui Schot ca interimar și au susținut că nu este bine să fie luată o decizie în pripă. 

Șefii Audi au decis în schimb, în cadrul întâlnirii de luni, să se despartă de Stadler, ca urmare a implicării sale în dosarul motoarelor diesel. Procurorii au susținut în fața judecătorilor care au decis să emită mandatul de arestare că Stadler ar putea încerca să ascundă probe în dosar. Anterior, la domiciliul acestuia fuseseră făcute percheziții.

Șeful Audi AG, Rupert Stadler, a fost arestat în dosarul motoarelor diesel CITEȘTE ȘI Șeful Audi AG, Rupert Stadler, a fost arestat în dosarul motoarelor diesel

Rupert Stadler este cel mai înalt dintre executivii VW Group arestat de procurori, după izbucnirea scandalului în 2015, când reprezentanții companiei au recunoscut că unele motoare diesel au fost echipate cu dispozitivie care manipulau testele de emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
rupert stadler
bram schot
ceo audi