Carlos Ghosn a fost lăsat de judecători să vorbească cu soția, dar nu direct, ci într-o videoconferință

Carlos Ghosn a fost lăsat de judecători să vorbească cu soția, dar nu direct, ci într-o videoconferință
scris 22 nov 2019

Fostul președinte al Renault și Nissan, Carlos Ghosn, a reușit, în sfârșit să vorbească cu propria soție, după șapte luni de la data la care a fost instituită restricția, ca urmare a eliberării pe cauțiune. Nu i-a fost permisă, însă, o întâlnire.

Carlos Ghosn a avut o discuție cu Carole Ghosn, dar nu față în față, ci printr-o videoconferință, care a durat aproximativ o oră, la șapte luni de la ultima lor întâlnire, potrivit presei din Japonia, care citează unul dintre avocații fostului președinte Nissan. Ultima arestare a lui Ghosn a fost urmată de o interdicție impusă de judecători la cererea procurorilor, din cauza faptului că una dintre acuzații se referea la utilizarea de către Ghosn a unor fonduri ale Nissan, în interes personal, prin transferul lor într-o companie în care era implicată soția lui. Procurorii s-au temut că soții Ghosn ar putea încerca să compromită probele adunate în dosar. Avocații lui Ghosn au susținut în repetate rânduri că doamna Ghosn nu este acuzată de nicio faptă, iar interdicția nu are alt rol decât crearea de presiuni psihologice asupra acuzatului Carlos Ghosn.

Discuția aprobată de judecători s-a făcut din biroul avocatului lui Carlos Ghosn, aprobarea fiind dată cu condiția prezenței unui avocat. A fost interzisă discutarea oricărei chestiuni legate de cazurile în care este cercetat fostul șef al Nissan.

Avocații lui Carlos Ghosn au declarat că vor continua să depună cereri către judecători pentru a obține noi convorbiri și chiar o întâlnire a soților Ghosn.

BMW, Daimler, Volkswagen, amendă totală de 100 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania CITEȘTE ȘI BMW, Daimler, Volkswagen, amendă totală de 100 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania

În aceeași zi în care a avut loc discuția telefonică, Carole Ghosn a declarat că cere public ca procesul soțului ei să se desfășoare în Franța, pentru că se teme că în Japonia nu va avea parte de un proces corect. Ea a vorbit despre un sistem de justiție care îl ține ostatic, care are un principiu nedemocratic, „vinovat până când este dovedit nevinovat”. „L-au îndepărtat și acum caută probe”, a mai spus Carole Ghosn.

Procesul lui Carlos Ghosn ar trebui să înceapă în luna aprilie 2020, la aproximativ un an de la eliberarea pe cauțiune a acuzatului, dar Carole Ghosn susține că procesul ar putea fi amânat până după Olimpiada din Tokyo, pentru a nu crea agitație publică și a nu afecta imaginea Japonei. Carole a mai declarat, în cadrul unui interviu, că fostul președinte francez, Nicolas Sarcozy, s-a întâlnit în Tokyo cu Carlos Ghosn, cu acceptul lui Emanuel Macron, actualul președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
alianta renault nissan mitsubishi