Carlos Ghosn a vorbit în premieră despre schimbările posibile de capital între Nissan și Renault. Anul țintă: 2022

Carlos Ghosn a vorbit în premieră despre schimbările posibile de capital între Nissan și Renault. Anul țintă: 2022
scris 17 apr 2018

Carlos Ghosn a confirmat pentru prima dată faptul că Renault și Nissan își revizuiesc structura de capital din cadrul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, într-un interviu acordat publicației japoneze Nikkei.

Întrebat despre posibilitatea unei fuziuni între cele două (trei) companii, Ghosn a spus că toate opțiunile sunt deschise. „Nu voi dezvălui nicio opțiune astăzi, dar aș vrea să nu favorizez niciuna. Nu suntem fixați într-o singură soluție”, a declarat Carlos Ghosn, președinte al Nissan și al Renault, într-un interviu acordat jurnaliștilor japonezi. „Ar fi corect să spun că toate opțiunile sunt pe masă. Unele din ele sunt mai probabile decât altele din cauza sensibilităților”. La acest capitol, Carlos Ghosn ar putea face referire atât la subiectele delicate privind controlul statului într-una din cele mai mari companii franceze, dar și pe cele legate de statul japonez, atunci când vine vorba despre una din cele mai mari companii japoneze. „Nu trebuie decât să găsim soluția care este acceptabilă pentru toți”, a mai spus Ghosn.

Toate informațiile legate de o posibilă achiziție de către Nissan a pachetului de acțiuni deținut de statul francez au rămas la nivel de zvonuri, deoarece atât guvernul Franței, cât și companiile implicate au dezmințit o eventuală înțelegere finală privind acest subiect. Cea mai importantă informație, de asemenea neconfirmată, a fost cea care anunța că Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi ar urma să devină o singură companie, care să fie listată la burse sub un singur nume.

Informațiile privind vânzarea către Nissan a acțiunilor Renault deținute de Franța au fost dezmințite de guvern și de Alianța Renault - Nissan, dar au condus la scăderea acțiunilor celor două companii CITEȘTE ȘI Informațiile privind vânzarea către Nissan a acțiunilor Renault deținute de Franța au fost dezmințite de guvern și de Alianța Renault - Nissan, dar au condus la scăderea acțiunilor celor două companii

Între timp, Carlos Ghosn a pus la punct noi echipe de conducere pentru a consolida funcționarea Alianței, aproape fiecare divizie pe care se bazează cooperarea dintre cele trei companii primin un singur șef, cu propria echipă, care să contribuie la sinergii financiare de miliarde de euro.

Declarațiile făcute publicației japoneze au atins și subiectul propriei persoane. șeful Renault și Nissan a spus că vrea să se asigure că totul va funcționa și atunci când el nu va mai fi la conducere. Actualul contract pe care Ghosn l-a primit la conducerea Renault acoperă perioada 2018 - 2022. „În viitorul mandat trebuie să găsim o soluție”, a spus Ghosn, accentuând „acesta este intervalul pe care mi-l dau mie însumi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
renault
nissan
alianța