Yves Caracatzanis, directorul Dacia, preia șefia producătorului rus al automobilelor Lada

Yves Caracatzanis, directorul Dacia, preia șefia producătorului rus al automobilelor Lada
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2018

Yves Caracatzanis, cel care a condus Automobile Dacia și Renault Group Romania în ultimii doi ani, va prelua poziția de CEO al companiei ruse Avtovaz începând cu 1 iunie. Compania rusă, având Renault ca acționar majoritar, este producătorul automobilelor Lada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Yves Caracatzanis va prelua Avtovaz după ce va preda funcția de CEO Automobile Dacia și director general al Renault Group Romania lui Antoine Doucerain. Caracatzanis îi va lua locul lui Nicolas Maure, care va deveni vicepreședinte Avtovaz și membru al Consiliului de Administrație, fiind în același timp și președinte al Regiunii Eurasia.

Yves Caracatzanis a ocupat, ca șef al Dacia, și postul de vicepreședinte Eurasia și vicepreședinte pentru furnizori al Group Renault.

VIDEO & FOTO Hyundai Kona Electric - primul SUV subcompact din Europa alimentat exclusiv pe baterii, cu o autonomie de 470 km CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Hyundai Kona Electric - primul SUV subcompact din Europa alimentat exclusiv pe baterii, cu o autonomie de 470 km

Avtovaz este deținută de Renault prin intermediul unui joint venture, alături de compania de stat rusă Rostec. Până anul trecut, Renault deținea 73,3% din acțiunile J.V. Alliance Rostec Auto B.V., în timp ce compania de stat rusă Rostec avea 17,55%, iar Nissan deținea 9,15%. Structura Alliance Rostec Auto B.V. controlează 64,6% din AVTOVAZ, restul aparținând Rostec. În septembrie 2017, Renault a anunțat că a cumpărat pachetul de 9,15% al Nissan, astfel că pachetul deținut în joint-venture a urcat la 82,45%, echivalent al 53,2% din Avtovaz, suficient pentru ca rezultatele financiare și de vânzări să fie raportate în bilanțul Renault.

Avtovaz pregătește pentru acest an introducerea în producție și lansarea pe piață a unui nou model bazat pe Dacia Duster, care va folosi aceeași platformă, dar va avea echipamente mult mai sofisticate, specifice unor modele mai scumpe.

Rostec este o companie deținută de statul rus care are ca principal scop dezvoltarea, producția și exportul de produse civile și mitare industriale”, potrivit descrierii oficiale. Compania are o structură de tip holding și deține aproximativ 700 de organizații, din care 9 formează un holding militar. Potrivit datelor oficiale, veniturile Rostec în 2016 s-au ridicat la 1.266 trilioane ruble (16,5 miliarde euro).

Afacerile din România ale Renault, incluzând uzina Automobile Dacia SA din Argeș, vor fi conduse de Antoine Doucerain.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
caracatzanis
lada
avtovaz