Producția Tesla Model 3 se oprește pentru câteva zile. Motivul ar fi excesul de roboți din fabrică

Producția Tesla Model 3 se oprește pentru câteva zile. Motivul ar fi excesul de roboți din fabrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 apr 2018

Tesla va opri producția Model 3 pentru mai multe zile, potrivit unui anunț făcut de șefii companiei către angajați. Motivul este unul tehnic, cel mai probabil pentru intervenții la sistemul de automatizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întârzierile masive pe care Tesla le are în liniile de producție ale Model 3 se vor accentua din cauza unei opriri a producției pentru mai multe zile. Informația a fost publicată de presa americană care citează un anunță făcut de șefii companiei către angajați.

Este a doua oprire din acest an, după ce în luna februarie liniile Model 3 au mai fost întrerupte pentru patru zile, se pare. Referitor la acel moment, declarațiile făcute de reprezentanții companiei arată că producția este planificată să fie suspendată pentru intervenții atât în uzina de mașini, cât și la cea de baterii, la sistemele de automatizare.

Tesla Model 3 și-a început ciclul de viață cu probleme, în ciuda promisiunilor făcute de președintele companiei, Elon Musk. Ritmul anunțat inițial, de circa 5.000 de mașini pe săptămână, nu a fost atins niciodată, și nici măcar cel intermediar, de 2.500 de vehicule săptămânal. Sute de clienți care au plătit avansul pentru a primi noul Model 3 și-au retras comenzile, iar mulți alții au amenințat că o vor face dacă producția nu intră în ritmul promis.

Model 3 ar fi trebuit să fie primul model al mărcii de volum, cu un preț mult mai accesibil față de celelalte două, Model S și Model X. Pentru a atinge volumul de producție dorit, Elon Musk ar fi apăsat prea tare pe pedala automatizării, utilizând prea mulți roboți în procesul de producție. El a recunoscut că a exagerat din acest punct de vedere, însă acum se pare că acest lucru aduce noi pauze de producție.

Dacia își continuă ascensiunea pe cea mai mare și mai dificilă piață din Europa: Duster a intrat pentru prima dată în top 10 SUV-uri vândute în Germania CITEȘTE ȘI Dacia își continuă ascensiunea pe cea mai mare și mai dificilă piață din Europa: Duster a intrat pentru prima dată în top 10 SUV-uri vândute în Germania

Angajații vor sta acasă în concediu fără plată, dacă doresc, sau vor primi alte însărcinări în cadrul fabricii, dacă optează pentru această variantă.

Tesla a produs în primul triemstru din acest an 9.766 exemplare Model 3, mult sub ceea ce ar fi trebuit să producă dacă era respectat ritmul anunțat inițial. Specialiștii din industria auto susțin că astfel de opriri ale producției pentru reglaje nu sunt normale și că acestea trebuie făcute la startul producției unui model, așa cum o fac toți constructorii de automobile.

Tesla a avut mari probleme cu acțiunile companiei în ultima lună ca urmare a unor acuzații potrivit cărora compania are mari probleme financiare, iar gluma făcută de Elon Musk pe 1 aprilie, când s-a pozat cu un panou pe care era scris „sunt falit”, a accentuat scăderea prețului acțiunilor Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
producție tesla