Carlos Ghosn și-a angajat agent la Hollywood pentru a negocia propuneri de film, în timp ce este acuzat de o nouă fraudă, de 7 milioane de euro

Carlos Ghosn și-a angajat agent la Hollywood pentru a negocia propuneri de film, în timp ce este acuzat de o nouă fraudă, de 7 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2020

Carlos Ghosn ar putea fi eroul unui film realizat la Hollywood, după ce fostul președinte al alianței Renault Nissan Mitsubishi și al fiecărei companii în parte și-a negociat reprezentarea cu un celebru agent al vedetelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Michael Ovitz, fost președinte al Walt Disney și fondator al angenției Creative Artist, una dintre cele mai influente agenții de talente și vedete de la Hollywood, are o înțelegere de reprezentare cu Carlos Ghosn, potrivit unui purtător de cuvânt al fostului executiv din industria auto, citat de Automotive News. Discuțiile dintre cei doi vizează o colaborare pe proiecte și evaluare de propuneri pe care Ghosn le-a primit.

Cel mai probabil, propunerile vizează atât arestarea și anchetarea sa în pușcăria din Japonia, dar mai ales evadarea sa de sub control judiciar, ca după un scenariu de film hollywoodian, ascuns într-o cutie de instrumente muzicale, la bordul unui avion privat, traversând două continente. El arunca la coș, cu această evadare, circa 14 milioane de dolari, cauțiuni plătite sistemului de justiție din Japonia, ca garanție că nu va fugi. Fuga în sine ar fi costat, de altfel, potrivit evaluărilor unor specialiști în securitate, o sumă echivalentă cu cauțiunea.

Michael Ovitz a fondat Creative Artist Agency în 1975 și a transformat-o într-una din cele mai puternice organizații de reprezentare a artiștilor și a vedetelor, având capacitatea de a pune laolaltă producători, actori și scenariști, în ceea ce se numește la Hollywood „film packaging”. În 1995 a devenit președinte pentru doar un an al studiourilor Walt Disney, de unde a plecat cu o consistente, spre nemulțumirea acționarilor.

VIDEO 5.000 de vehicule autonome, fără șofer, fără volan, fără parbriz, au primit aprobare să circule pe stradă CITEȘTE ȘI VIDEO 5.000 de vehicule autonome, fără șofer, fără volan, fără parbriz, au primit aprobare să circule pe stradă

Carlos Ghosn se află într-o situație delicată, el fiind refugiat în Liban, în propria locuință, după ce a evadat din Japonia. Procurorii libanezi i-au confiscat pașaportul și acum negociază cu cei din Japonia o posibilă judecare a procesului lui. Între timp, el a dat în judecată Nissan și Mitsubishi, cerând 15 milioane de euro despăgubiri pentru că respectivele companii au dezvăluit documente privind demiterea sa, încălcând astfel legislația olandeză. Cele două înființaseră în Olanda un joint-venture care coordona alianța dintre ele prin schimbul de acțiuni.

În cadrul procesului, Ghosn a mai fost acuzat de încă o faptă, respectiv de plata unor bonusuri de 7,3 milioane de euro, aprobate de el însuși, din bugetul companiei olandeze Nissan - Mitsubishi NV. Avocații au susținut că banii au fost o compensație a faptului că clientul lor a fost nevoit să renunța la o parte din salariu, când a renunțat la funcția de președinte al Nissan, în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
carlos ghosn michael ovitz
carlos ghosn hollywood
evadar ghosn
allianta renault nissan mitsubishi