Carlos Ghosn și-a schimbat avocații. Echipa condusă de un fost procuror a demisionat

Carlos Ghosn și-a schimbat avocații. Echipa condusă de un fost procuror a demisionat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2019

 Avocații lui Carlos Ghosn, aparținând unei firme de avocatură condusă de un fost procuror-șef chiar al biroului care îl anchetează acum pe fostul lider al Renault, și-au dat demisia din dosarul în care îl apărau pe Ghons.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motonari Otsuro, fost procuror șef al biroului de investigații care astăzi îl anchetează pe Carlos Ghosn pentru fraude, împreună cu colegii săi din firma de avocatură San Law, au ieșit din contractul de apărare pe care îl aveau cu Carlos Ghosn, potrivit unei declarații publice făcute de aceștia, fiind informat în același timp Tribunalul din Tokyo. Presa japoneză scrie că avocatul nu a oferit nicio motivație pentru gestul său.

Motonari Otsuro a fost considerat un mare câștig pentru Ghosn, dat fiind faptul că el cunoștea din interior sistemul de lucru al biroului de procurori și putea să se strecoare mai ușor prin prevederile codului penal japonez. Cu toate acestea, el n-a reușit să obțină eliberarea lui Ghosn, nici măcar pe cauțiune. Ultima sa declarație a fost după ce i-a fost respinsă cea din urmă solicitare de eliberare, când  precizat că clientul său ar putea petrece următoarele 6 luni în arest, înainte de începerea procesului propriu-zis.

FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată CITEȘTE ȘI FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată

Între timp, ziarul Sankei a scris că Ghosn și-a angajat un nou avocat, Junichiro Hironaka, care va lucra alături de firma de avocatură americană Paul, Wiss, Rifkind, Wharton & Garrison, angajată încă de la debutul dosarului.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi