Carnival va redirecționa itinerariile pentru 12 nave de croazieră programate să traverseze Marea Roșie, din cauza riscurilor

Carnival va redirecționa itinerariile pentru 12 nave de croazieră programate să traverseze Marea Roșie, din cauza riscurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Operatorul de nave de croazieră Carnival va redirecționa itinerariile pentru 12 nave de croazieră programate să traverseze Marea Roșie, pe măsură ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere evoluțiile recente și în consultare strânsă cu experți globali în securitate și autorități guvernamentale, compania a luat decizia de a redirecționa itinerariile pentru 12 nave din șapte branduri ale sale, care erau programate să traverseze Marea Roșie până în mai 2024", a declarat operatorul de croaziere, într-un comunicat de presă.

După zeci de ani de așteptare, încep lucrările la centura Comarnic CITEȘTE ȘI După zeci de ani de așteptare, încep lucrările la centura Comarnic

Atacurile repetate asupra vaselor de către rebelii Houthi sprijiniți de Iran au determinat companiile mari de transport și petrol să-și schimbe rutele, adăugând mai multe zile la timpul de transport și crescând costurile, scrie News.ro.

Statele Unite au răspuns prin atacarea Houthi în Yemen, dar președintele Joe Biden a recunoscut mai devreme în acest lună că represaliile nu opresc grupul.

Un atac din weekend al militantilor sprijiniți de Iran a ucis trei membri ai serviciilor americane în Iordania și a amplificat, de asemenea, tensiunile în regiune.

Carnival se așteaptă ca redirecționarea să afecteze câștigurile ajustate pe acțiune cu 7-8 cenți în 2024.

Compania a prognozat un câștig ajustat pe acțiune de 93 de cenți pentru întregul an, conform rezultatelor sale financiare din trimestrul patru al anului fiscal trecut.

VIDEO ANUNȚ - Regulă dură introdusă în fotbalul românesc CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Regulă dură introdusă în fotbalul românesc

Compania de croaziere urmează să-și prezinte rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal din 2024 în martie.

Carnival este cea mai recentă companie care anunță perturbări din cauza conflictelor din Marea Roșie. Mai devreme în acest lună, Royal Caribbean și operatorul elvețiano-italian MSC Cruises au declarat că vor anula călătoriile în regiune.

Acțiunile Carnival sunt în creștere cu peste 50% în ultimul an. Deși rezervările s-au redresat după pandemie, acțiunile sunt cu aproape 70% sub maximul anterior pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
carnival
marea roșie