Cel mai mare importator de autovehicule din România, Porsche România, importatorul mărcilor VW Group, creștere de 7 procente în 2019. „2020 va fi unul al ofensivei mașinilor electrice.”

Cel mai mare importator de autovehicule din România, Porsche România, importatorul mărcilor VW Group, creștere de 7 procente în 2019. „2020 va fi unul al ofensivei mașinilor electrice.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 ian 2020

Cel mai mare importator de autovehicule din România, Porsche România, subsidiară a Porsche Holding din Salzburg, a anunțat rezultatele comerciale pentru anul 2019, cu o creștere a livrărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele transmise de Porsche România arată că mărcile din portofoliu au vândut 35.332 mașini, în creștere cu 7% față de anul precedent. Porsche România importă și distribuie o parte dintre mărcile VW Group (Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale).

„2019 a fost pentru Porsche România un an în care am inclus în portofoliu multe modele noi, rezultatele obținute fiind mai mult decât promițătoare. 2020 va fi, cu siguranță, unul al ofensivei mașinilor electrice, segment în care vom avea până la finalul anului circa 25 de modele, electrice și hibrid plug-in. Versiunile electrice sunt deja opțiunea cea mai avansată tehnologic, iar, de anul acesta devin considerabil mai accesibile”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Potrivit Porsche România, segmentul cel mai vândut a fost cel al SUV-urilor. Volkswagen și ŠKODA au rămas anul trecut cele mai căutate mărci din portofoliul companiei, cu livrări totale de 15.155 de unități, respectiv, 13.898 de unități. SUV-urile incluse în portofoliul mărcii SEAT - Arona, Ateca și Tarraco - au contribuit la o creștere de aproape 48% a livrărilor de mașini pentru marcă. Jumătate din livrările totale de automobile SEAT au avut ca obiect un model SUV.

„Pentru a sprijini electrificarea flotei auto vom continua să investim anul acesta în dezvoltarea și popularizarea unor soluții diverse de încărcare acasă sau la birou, în infrastructura de încărcare disponibilă la toți distribuitorii noștri și în pregătirea echipelor de vânzări și a celor din service pentru noile realități din piață”, a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

Șeful Volkswagen: Fără reforme urgente, Volkswagen s-ar putea confrunta cu același destin ca al Nokia CITEȘTE ȘI Șeful Volkswagen: Fără reforme urgente, Volkswagen s-ar putea confrunta cu același destin ca al Nokia

Și Volkswagen a înregistrat o creștere pe segmentul SUV-urilor. Până la finalul anului marca livrase clienților săi un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decât în 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrările totale Volkswagen din România.

Audi a livrat, la rândul său1.763 de unități, cu o creștere a ponderii modelelor SUV.

Marca Volkswagen Vehicule Comerciale a avut o evoluție mult peste media segmentului, raportând un avans de 12,4% al livrărilor. Piața totală de autovehicule comerciale a scăzut anul trecut cu aproximativ un procent.

Rețeaua Porsche România are 82 reprezentanțe în 29 de județe.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche romania
vanzari masini
piata auto
volkswagen romania
vanzari vw