BMW anunță vânzări record de automobile M de performanță. În România, cel mai căutat este BMW M5

BMW anunță vânzări record de automobile M de performanță. În România, cel mai căutat este BMW M5
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Grupul german BMW a anunțat că a încheiat anul financiar 2019 cu un nou record al vânzărilor în cazul automobilelor M, 135.829 de automobile de performanță/înaltă performanță fiind livrate către clienți.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Comparativ cu anul anterior, numărul de automobile BMW nou înmatriculate a crescut cu 32,2 procente. În plus, anul financiar 2019 a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește cererea pentru pachete M Sport și echipamente opționale exclusive de la BMW Individual. Compania anunță că, niciodată în istoria firmei, nu au fost prezentate și lansate atât de multe modele BMW noi într-un singur an, scrie News.ro.

”Odată cu BMW X3 M, BMW X4 M și modelele Competition respective, automobilele de înaltă performanță au devenit disponibile în premieră și în segmentele Sports Activity Vehicle (SAV) și Sports Activity Coupé (SAC) ale clasei medii. Mai mult, prin introducerea BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet și a modelelor Competition corespunzătoare a fost lansată o nouă generație de mașini sport de lux concepute pentru segmentul de înaltă performanță”, se arată în comunicat.

CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura

Tot în 2019, SUA a fost cea mai importantă piață pentru modelele BMW M și BMW M Performance. Aici, numărul de automobile livrate a crescut la 44.442 de unități. A doua cea mai importantă piață pentru vânzări a fost din nou Germania, cu 26.110 mașini livrate, podiumul fiind completat de Marea Britanie, cu 17.688 de unități.

”Cota pe care automobilele BMW M o reprezintă în volumul total al vânzărilor BMW a crescut constant în ultimii ani. Acum, pe piața auto din America de Nord, fiecare al șaptelea automobil nou ce poartă logo-ul alb-albastru al mărcii este un model BMW M. Lider la acest capitol este Elveția, unde automobilele BMW M și BMW M Performance reprezintă deja peste 22% din vânzările totale ale BMW”, se arată în comunicat.

2019 au însemnat un record și pentru livrările din România cu total de 295 unități, din care 223 modele BMW M Performance și 72 modele BMW M. De remarcat faptul că cel mai de succes model M este BMW M5, cu 31 unități livrate, urmat de BMW M2, cu 27 unități.

”Finalul de an a dus și primele livrări pentru BMW M8, X3 M și X4 M, cu căte două unități din fiecare model. În total 10,2% din vânzările BMW în România este reprezentat de modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu față de media globală de 6.3%”, se arată în comunicat. În paralel cu cererea în continuă creștere, rețeaua de dealeri ceritifcați BMW M Gmbh s-a extins cu peste 90% în ultimii cinci ani.

În România sunt trei dealeri certificați BMW M Gmbh: Automobile Bavaria Băneasa, APAN Iași, Automobile Cobălcescu București.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
m