Cele 198 de milioane de lei alocate la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla, accesibile de astăzi. Sunt disponibile 30.000 de prime de casare

Cele 198 de milioane de lei alocate la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla, accesibile de astăzi. Sunt disponibile 30.000 de prime de casare
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2018

Fondurile alocate la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla vor putea fi accesate de luni, bugetul de 198 de milioane de lei reprezentând contravaloarea a 30.000 de prime de casare. Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, a anunțat că pentru anul următor își dorește ca bugetul alocat programului Rabla să se mențină la nivelul celui din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grațiela Gavrilescu a anunțat că de luni vor fi acordate din nou tichete pentru programul Rabla, care a fost suplimentat la rectificarea bugetară cu 198 de milioane de lei, scrie News.ro.

"De luni va începe programul Rabla. Cele 30.000 de prime de casare aprobate prin rectificare vor putea fi accesate de către români. Acordăm în continuare aceeași primă de casare de 6.500 de lei, putem să cumulăm această sumă de casare, dacă cumpărăm o mașină hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul mașinilor cu emisii de 98 de grame la suta de kilometri bonusul este de o mie de lei", a afirmat ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a precizat că programul Rabla Plus continuă pentru mașinile electrice sau hibrid.

Președintele Hyundai Motor și-a numit fiul în funcția de „vicepreședinte șef” și se pregătește să-i cedeze locul CITEȘTE ȘI Președintele Hyundai Motor și-a numit fiul în funcția de „vicepreședinte șef” și se pregătește să-i cedeze locul

"Asta înseamnă și siguranță în circulație, dar înseamnă un lucru extraordinar de important, să folosim mașini care nu poluează", a mai spus ea.

Ministrul Mediului a anunțat, totodată, că din anul 2019 programul Rabla va continua și că ministerul de resort își propune ca pentru anul viitor să păstreze aceeași sumă,care să fie echivalentă cu 50.000 de mașini noi introduse pe piață.

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, bugetul de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat, astfel că programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, ceea ce reprezintă un număr de 30.000 de prime de casare noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla
prima de casare