Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit

Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 dec 2022

Gusturile europenilor în materie de automobile rămân destul de diversificate, în funcție de cultura și specificul fiecărei țări, astfel că nu sunt multe modele care ocupă prima poziție în preferințele cumpărătorilor de mașini din Europa. Printre acestea se numără și două modele Dacia, Logan și Sandero. Primul este lider în România, al doilea într-o țară la care puțini s-ar fi gândit, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota se află pe primul loc al vânzărilor în nu mai puțin de șapte țări europene, fiind astfel marca cea mai populară din acest punct de vedere. Volkswagen, care are cel mai mare volum de mașini vândute pe continent, este lider doar în trei țări, la fel ca Skoda, marca-soră din grup.

DECIZIE Un sistem digital, cu peste o mie de radare, va urmări încălcarea regulilor de circulație, valabilitatea înmatriculărilor și rovignetei. Procesul-verbal - transmis electronic șoferilor CITEȘTE ȘI DECIZIE Un sistem digital, cu peste o mie de radare, va urmări încălcarea regulilor de circulație, valabilitatea înmatriculărilor și rovignetei. Procesul-verbal - transmis electronic șoferilor

Peste cele două se află Peugeot, care a reușit să-și impună unul dintre modelele sale pe prima poziție în cinci țări din Europa.

Dacia nu se poate lăuda din acest punct de vedere cu prea multe țări în care modelele sale sunt pe primul loc, dar depășește destule mărci care nu au nici măcar atât. Este vorba despre două piețe, România, unde lider este Logan, și Belgia, unde lider este Sandero.

În schimb, Dacia poate fi considerată performantă dacă analizăm numărul de modele care se află în Top 10 ale țărilor UE.  

Potrivit statisticilor Data Force, publicate de Automotive News, Toyota este pe primul loc și la acest capitol, deoarece are 51 de prezențe în clasamentele Top 10 din țările europene. VW are 35 de modele prezente, în timp ce Skoda are 26. Pe locul patru se află Dacia, care are nu mai puțin de 25 de prezențe cu modelele sale în clasamentele celor mai vândute mașini, depășind KIA, care are 23.

În acest fel, Dacia depășește Peugeot (20 de prezențe în topuri) și Hyundai (14), dar și restul mărcilor prezente pe piața europeană.

EXCLUSIV Dacia a depășit jumătate de milion de mașini vândute la nivel global, după 11 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia a depășit jumătate de milion de mașini vândute la nivel global, după 11 luni

Un alt rezultat important este cel al lui Duster, care este al doilea cel mai popular automobil, după numărul de prezențe în clasamentele naționale, fiind depășit doar de Skoda Octavia. Pe locul al treilea s-a aflat Toyota Corolla. Și Dacia Sandero are o prezență bună în aceste clasamente de popularitate, situându-se între primele 10 mașini în nu mai puțin de 10 țări din Europa, la fel ca Toyota Yaris și VW T-Roc.

Printre prezențele mai puțin comune în clasamentele vânzărilor de automobile din Europa se regăsesc modele precum Tesla Model Y în Norvegia, Mitsubishi Eclipse Cross, în Islanda, sau Suzuki SX4, în Ungaria.

Clasamentele (abonament contra cost) au fost realizate pe baza statisticilor Data Force, colectate din 25 de țări din Europa, în intervalul ianuarie – noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cele mai vandute masini europa
dacia vanzari
top 10 vanzari masini