Ford, discuții cu potențiali investitori pentru uzina din Saarlouis, Germania, propusă pentru închidere

Ford, discuții cu potențiali investitori pentru uzina din Saarlouis, Germania, propusă pentru închidere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2022

Reprezentanții Ford au anunțat angajații de la uzina din Saarlouis, Germania, că au discuții cu companii auto și alți posibili investitori, dar încă nu a apărut nicio ofertă de cumpărare de la care să pornească negocierile. Angajații sunt invitați să lucreze la Koln, acolo unde va fi produs un automobil electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După anunțul făcut în acest an de șefii Ford, referitor la viitorul uzinei din Saarlouis, prin care unitatea a fost exclusă din programul de electrificare și, implicit, condamnată să fie închisă, compania a dat de înțeles că va insista să găsească un investitor pentru uzină, astfel încât să fie menținute locurile de muncă. Din păcate și spre nemulțumirea sindicatelor și autorităților din regiune, până în acest moment nimic nu s-a schimbat în situația uzinei în care încă mai este produs modelul Focus.

Nu mai puțin de 4000 de angajați ai uzinei Ford din Saarlouis ar urma să rămână fără job, deoarece compania a preferat uzina din Valencia pentru rețeaua de locații dedicate automobilelor electrice. Sindicatele au organizat proteste pentru a face presiuni atât asupra companiei cât și asupra autorităților regjonale. Presa germană scrie că uzina are șanse teoretice să găsească un investitor, chiar dacă nu toate locurile de muncă vor putea fi păstrate.

Reprezentanții Ford-Werke GmbH din Köln, proprietarul fabricii, spun că au discuții atât cu potențiali investitori, cât și cu landul Saarland.

Tesla Model Y și Dacia Sandero au dominat piața auto din Europa, în noiembrie CITEȘTE ȘI Tesla Model Y și Dacia Sandero au dominat piața auto din Europa, în noiembrie

Într-o scrisoare adresată angajaților din Saarlouis, preluată de Automobilwoche, șeful Ford Germania, Martin Sander, confirmă „promisiunea pentru 500 până la 700 de angajați” din Saarlouis. În plus, există oportunități de angajare la locația din Köln „într-un număr deloc de neglijat”. În Köln urmează să fie lansat în producție primul automobil electric dezvoltat pe platforma MEB, de la VW, un SUV compact.

Sander a mai transmis angajaților că s-au purtat discuții cu 15 potențiali investitori, inclusiv opt producători de mașini și alte șapte companii. Unii au și vizitat, chiar și de mai multe ori, uzina, dar nimeni nu și-a exprimat deocamdată opțiunea de cumpărare.

Reprezentanții autorităților spun că uzina este „foarte atractivă pentru investitori din toată lumea”. Guvernul Saarland au negociat cu Ford un acord de cumpărare a terenului de 100 de hectare, la închiderea producției, prevăzută pentru 2025.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ford saarlouis
ford inchidere fabrica
ford suv electric