CEO-ul Ford România: Guvernul să-și spună clar planul și să se țină de cuvânt

CEO-ul Ford România: Guvernul să-și spună clar planul și să se țină de cuvânt
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2018

Ford anunță investiții majore în fabrica sa din România: peste 200 de milioane de euro, crearea a 1.500 de locuri de muncă noi pentru muncitori români și lansarea unui al doilea model produs în uzina din Craiova. Într-un interviu acordat RFI, președintele Ford România, britanicul Ian Pearson, își mărturisește angajamentul total față de uzina de la Craiova, dar subliniază că autoritățile române trebuie să își respecte angajamentele, în special pe cele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere și ferate. "Am vrea ca Guvernul român să spună clar care este planul său pentru viitor și să se țină de cuvânt", a afirmat el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ian Pearson a spus, la RFI, că uzina din Craiova este în continuare foarte competitivă și, întrebat de ce fabrica a avut o producție anuală de doar o treime din ținta propusă, de 250.000 de mașini pe an, el a explicat că numărul de mașini produse este determinat de piață, iar condițiile pieței nu au fost cele mai bune.

Legat de cele 1.500 de locuri de muncă ce urmează să fie create, CEO-ul Ford a spus că va fi o combinație de personal înalt specializat și de angajați cu cunoștințe de bază și că va fi introdus un al treilea schimb, acum uzina funcționând cu două schimburi, iar recrutările vor începe la finalul acestui an. "Toate aceste 1.500 de locuri de muncă vor fi atribuite cetățenilor români. (...) E extraordinar să lucrezi cu ei. Sunt dispuși să învețe și să se dezvolte. E excelent să lucrezi cu ei", a afirmat Ian Pearson, potrivit News.ro.

CEO-ul Ford a mai spus că în acest moment costul cu transportul este mai mare în România decât în cea mai mare parte a vestului Europei și a transmis Guvernului român să își respect propriile angajamente.

Orașul Hamburg a introdus primele interdicții pentru mașinile diesel. Interdicție în centrul orașului CITEȘTE ȘI Orașul Hamburg a introdus primele interdicții pentru mașinile diesel. Interdicție în centrul orașului

"De când am venit în România, Ford a spus, ca de altfel toate companiile din sectorul auto, că dezvoltarea infrastructurii este importantă nu doar pentru afacerile din această țară și și pentru atragerea de noi investitori. Există o diferență între promisiunile care au fost făcute (n.r. - de autorități) și unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim și am spus asta clar Guvernului român. El s-a angajat la un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, iar noi suntem în contact constant cu Executivul pentru a ne asigura că sunt respectate aceste termene. Mesajul din partea Ford, dar și a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm anagajamentele pe care ni le-am asumat, autoritățile să își respecte și ele propriile angajamente", a declarat Pearson.

Întrebat dacă în contextul anunțării acestei investiții majore în fabrica de la Craiova conducerea Ford a avut noi discuții cu autoritățile române, el a spus că au existat discuții și că reprezentanții companiei au subliniat că vor ca Guvernul să își respecte angajamentele legate de dezvoltarea infrastructurii, prioritare fiind șoselele de centură din jurul orașelor Balș și Slatina, ca parte a drumui expres dintre Craiova și Pitești.

"De asemenea, toți reprezentanții industriei auto așteaptă cu nerăbdare ca autostrada dintre Pitești și Sibiu să fie gata la termen. La fel de importantă este și calea ferată dintre Craiova și Timișoara și Craiova și Calafat. (...) Orice companie are un plan de afaceri și privește spre viitor. Stabilitatea și predictibilitatea din partea Guvernului sunt lucruri importante pentru noi. Întotdeauna sunt schimbări, schimbarea este un lucru bun, dar am vrea ca Guvernul român să spună clar care este planul său pentru viitor și să se țină de cuvânt", a adăugat CEO-ul Ford.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
craiova