CFR are pe masă 5 oferte pentru reabilitarea a două tronsoane din calea ferată Brașov-Sighișoara, pentru 700 milioane euro

CFR are pe masă 5 oferte pentru reabilitarea a două tronsoane din calea ferată Brașov-Sighișoara, pentru 700 milioane euro
scris 25 aug 2017

CFR SA, compania de stat care administrează infrastructura feroviară a României, a anunțat vineri că a primit cinci oferte pentru reabilitarea a două tronsoane din calea ferată Brașov-Sighișoara, proiect în valoare de 3,19 miliarde lei (700 milioane euro) fără TVA, din care un procent de 85% este acoperit din fonduri europene.

Proiectul prevede reabilitarea tronsoanelor Brașov - Apața și Cața - Sighișoara, cu o lungime totală de 86 km. În urma modernizării, trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 km/h.

Cele cinci oferte au fost depuse de companiile IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret AS (Turcia), Impreza Pizzaroti& C SpA (Italia), Alstom Transport SA (Franța), Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA (Italia și Strabag (Austria).

Vagoanele unui tren care circula de la Timișoara la București, cu 300 de călători, s-au rupt în mers de locomotivă. Trenul s-a întors la acestea după o oră CITEȘTE ȘI Vagoanele unui tren care circula de la Timișoara la București, cu 300 de călători, s-au rupt în mers de locomotivă. Trenul s-a întors la acestea după o oră

Durata de execuție este de 48 de luni, la care se adaugă 60 de luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Potrivit CFR SA, compania care va câștiga contractul va realiza lucrări de terasamente de căi ferate consolidări, poduri și viaducte, podețe, tuneluri, pasaje superioare, drumuri, linie de contact, trafic feroviar, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicații, comunicații pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, arhitectură, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalații termoventilație, apărări de maluri, semnalizare și protecția mediului.

Pe tronsoanele scoase la licitație se află 11 puncte de secționare, toate centralizate electrodinamic (CED) - 4 stații de cale ferată, 15 halte, 2 noduri de cale ferată principale și un tunel dublu de 660 m lungime.

Tronsoanele fac parte din magistrala feroviară Brașov - Simeria, componentă a coridorului european Rin - Dunăre.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
tren