Circulația pe podul de la Mărăcineni se va desfășura pe câte o singură bandă pe sens până la finalul anului

Circulația pe podul de la Mărăcineni se va desfășura pe câte o singură bandă pe sens până la finalul anului

Sursa foto: www.sansanews.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2016

Circulația pe podul de la Mărăcineni, județul Buzău, de pe drumul național DN2, principalul drum care leagă Capitala de Moldova, se va desfășura în curând pe câte o singură bandă pe fiecare sens de circulație, până la sfârșitul anului, din cauza reparațiilor care urmează să fie efectuate, au declarat marți, pentru News.ro, surse din Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Podul de la Mărăcineni are peste 80 de ani vechime, fiind construit în 1932, iar ultima reparație a fost efectuată în 2005, după ce a fost afectat de inundații, scrie News.ro.

Gradul mare de uzură a părții carosabile a provocat probleme șoferilor încă de anul trecut, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri București (DRDPB) a lansat licitația de atribuire a contractului de servicii de proiectare în data de 2 iunie.

Ulterior, va fi lansată și licitația pentru atribuirea lucrărilor de întreținere periodică.

Deși termenul limită al licitației a fost 8 iunie, nici până acum nu a fost anunțat câștigătorul contractului cu o valoare estimată la peste 67.000 de lei.

CNADNR a montat recent limitatoare de viteză pe pod din cauza problemelor apărute pe partea carosabilă de pe pod.

Burcea, Paralela 45: Federația Română de Fotbal nu a vrut turiști români la meciuri CITEȘTE ȘI Burcea, Paralela 45: Federația Română de Fotbal nu a vrut turiști români la meciuri

”În curând, CNADNR va închide circulația pe sensul de mers dinspre Râmnicu-Sărat către Buzău, pentru efectuarea de reparații, până la sfârșitul anului. Pe celălalt sens, dacă vor fi reparații, acestea se vor efectua fără a fi închisă circulația”, a afirmat o sursă din cadrul CNADNR.

Întârzierea lucrărilor de reparații creează mari dificultăți șoferilor care tranzitează podul, pe care se înregistrează zilnic un trafic important.

"Am semnalat încă de anul trecut aceste probleme iar lucrurile au tot trenat. Singura chestiune pozitivă la acest moment e că CNADNR a avut licitația cu privire la întocmirea proiectului și execuția lucrării, pe 8 iunie a urmat să deschidă oferta, să vedem ce firmă va fi declarată câștigătoare", a declarat prefectul județului Buzău, George Sava.

"Nu s-a stabilit când va fi restricționată circulația sau dacă va fi. Sper ca săptămâna aceasta CNADNR să se deplaseze la fața locului și să stabilim împreună dacă se va restricționa pe un fir circulația sau o vor închide cu totul. Sper să se închidă doar pe un singur fir, totodată să înceapă și lucrările", a adăugat el.

Podul de la Mărăcineni, care traversează răul Buzău, are o structură de metal, două benzo pe sens și o lungime de 325 de metri, potrivit CNADNR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
podul de la maracineni
dn2
cnadnr