Circulația vehiculelor care emit cele mai multe noxe, interzisă la Paris și în împrejurimi

Circulația vehiculelor care emit cele mai multe noxe, interzisă la Paris și în împrejurimi
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Interdicția circulației celor mai poluante vehicule a fost înăsprită la Paris și intră în vigoare, începând de luni, în peste jumătate dintre localitățile din împrejurimi, odată cu înființarea unei Zone cu emisii reduse (ZFE), potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Doar vehiculele care dețin autocolantul atribuit celor mai puțin poluante (Crit'Air clasa 0, 1 și 2, pe o scară de la 0 la 5) au fost autorizate să circule temporar pe perioada acestui intens episod canicular, scrie Agerpres.

Măsura vizează reducerea pe termen lung a poluării atmosferice și limitarea utilizării automobilelor ca mijloc de transport.

VIDEO Zece persoane au murit în urma prăbușirii unui avion bimotor în Texas CITEȘTE ȘI VIDEO Zece persoane au murit în urma prăbușirii unui avion bimotor în Texas

Vehiculele cu motor diesel și cu o vechime de peste 18 ani, precum și cele pe benzină mai vechi de 21 de ani au interdicție de circulație de acum încolo pe o suprafață vastă, care acoperă 49 dintre cele 79 de localități aparținând metropolei pariziene. Măsura vizează peste 70% din populația capitalei.

Interdicția începe cu o perioadă de instructaj, iar aplicarea contravențiilor se va face abia din 2021 în ''Marele Paris''.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
poluare