Citroen deschide comenzile pentru noul monovolum electric e-Jumpy

Citroen deschide comenzile pentru noul monovolum electric e-Jumpy
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 iul 2020

Citroen a anunțat că modelul electric e-Jumpy, unul din cele trei vehicule comerciale ale grupului PSA pe care le-a prezentat în luna mai, poate fi comandat în acest moment, iar livrările încep în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen e-Jumpy poate fi acum comandat la dealerii mărci, după cum anunță compania, care lansase modelul în luna mai alături de Peugeot e-Expert și Opel e-Vivaro. e-Jumpy se alătură celorlalte vehicule electrice sau hibride ale mărcii: Ami, C5 Aircross Hybrid, e-C4, și e-SpaceTourer. Compania susține că va electrifica 100% gama de vehicule comerciale până în 2021.

Citroen e-Jumpy, la fel ca celelalte două modele cu care împarte majoritatea componentelor, a fost dezvoltat pe platforma EMP2, în jurul unui motor de 100 kW, alimentat de două tipuri de baterii, de 50 kWh, cu o autonomie de 230 km, și de 75 kWh, cu o autonomie de 330 km. În funcție de nevoile de putere, șoferul va avea la dispoziție trei moduri de conducere, cu opțiuni diferite de cuplu versus autonomie. Viteza maximă este de 130 km/h, iar accelerația, de la 0 la 100 km/h, de 13,1 secunde.

Versatilitatea acestor modele se regăsește și la capitolul dimensiuni. Clienții pot opta pentru trei lungimi diferite: 4,60 metri, versiunea XS, disponibilă cu bateria de 50 kWh, 4,95 metri, versiunea M, cu baterie de50 sau 75 kWh, și 5,30 metri, versiunea XL, de asemenea, disponibilă cu ambele tipuri de baterii. Capacitatea de remorcare este de o tonă, iar sarcina utilă este de 1.275 kg. De asemenea, volumul de încărcare este similar cu versiunile cu motoare termice, de până la 6,6 metri cubi.

Noul CEO al Renault Group, Luca de Meo, a vizitat unitățile grupului din România CITEȘTE ȘI Noul CEO al Renault Group, Luca de Meo, a vizitat unitățile grupului din România

Pentru încărcare, sunt disponibile un încărcător monofazat de 7,4 kW standard și un încărcător trifazat de 11 kW, opțional. În funcție de tipul stației de încărcare, timpul variază de la 47 de ore până la 30 de minute (pentru 80% din baterie, pentru bateria de 50 kWh).

Prețul anunțat pentru piețele vestice va fi de 36.100 euro, iar primele livrări, în baza comenzilor, vor fi făcute în a doua jumătate a acestui an. Nu au fost oferite detalii, deocamdată, pentru piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen e-jumpy
pret e-jumpy
comenzi e-jumpy