Ryanair - prăbușire a numărului pasagerilor în trimestrul doi, cel mai dificil din istoria de 35 de ani a companiei

Ryanair - prăbușire a numărului pasagerilor în trimestrul doi, cel mai dificil din istoria de 35 de ani a companiei
scris 27 iul 2020

Compania aeriană low-cost Ryanair a raportat pierderi trimestriale mai reduse decât se estima, dar a precizat că este imposibil să spună dacă va înregistra profit anual, din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit BBC și Reuters.

În perioada aprilie - iunie 2020 operatorul aerian irlandez a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro (216,54 milioane de dolari), primele pierderi înregistrate vreodată în trimestru, dar mai reduse decât previzionau analiștii - 232 milioane de euro. În trimestrul doi din 2019 Ryanair raportase un profit de 243 milioane de euro, scrie Agerpres.

Șeful Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula în septembrie: Vom vedea CITEȘTE ȘI Șeful Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula în septembrie: Vom vedea

"Ținând cont de actualele incertitudini, Ryanair nu poate furniza în acest moment estimări privind profitul anual. În Europa, un al doilea val de infecții în toamnă reprezintă acum cea mai mare temere a noastră", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

Numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în trimestrul doi, care a fost "cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair", se arată într-un comunicat al companiei.

Veniturile au înregistrat un declin de 95%, la 125 milioane de euro, în timp ce costurile au scăzut cu 85%, a informat Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
pasageri
low cost