CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor

CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor
scris 26 iun 2019

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că o companie aeriană poate invoca "circumstanțe excepționale" ca motiv de a refuza despăgubirea pasagerilor, dacă o scurgere de carburant pe pista aeroportului provoacă o întârziere mare, transmite DPA.

Sentința se referă la o reclamație făcută de un pasager al Ryanair după o întârziere de patru ore a unei curse aeriene din Italia în Belgia; compania a refuzat să acorde despăgubirile de 250 de euro cerute, scrie Agerpres.

Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată CITEȘTE ȘI Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată

Conform reglementărilor UE, pasagerii pot solicita despăgubiri dacă întârzierile sunt mai mari de trei ore, cu anumite excepții. În speță, pe pistă a curs carburant de la o altă aeronavă, iar CJUE a apreciat că întârzierea "nu putea fi evitată chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile, în sensul acestei prevederi". Magistrații au considerat așadar că în acest caz este vorba de circumstanțe excepționale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pasasgeri
despagubiri
cjue