CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor

CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că o companie aeriană poate invoca "circumstanțe excepționale" ca motiv de a refuza despăgubirea pasagerilor, dacă o scurgere de carburant pe pista aeroportului provoacă o întârziere mare, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sentința se referă la o reclamație făcută de un pasager al Ryanair după o întârziere de patru ore a unei curse aeriene din Italia în Belgia; compania a refuzat să acorde despăgubirile de 250 de euro cerute, scrie Agerpres.

Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată CITEȘTE ȘI Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată

Conform reglementărilor UE, pasagerii pot solicita despăgubiri dacă întârzierile sunt mai mari de trei ore, cu anumite excepții. În speță, pe pistă a curs carburant de la o altă aeronavă, iar CJUE a apreciat că întârzierea "nu putea fi evitată chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile, în sensul acestei prevederi". Magistrații au considerat așadar că în acest caz este vorba de circumstanțe excepționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasasgeri
despagubiri
cjue