CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor

CJUE acceptă excepții pentru despăgubirile acordate pasagerilor
scris 26 iun 2019

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că o companie aeriană poate invoca "circumstanțe excepționale" ca motiv de a refuza despăgubirea pasagerilor, dacă o scurgere de carburant pe pista aeroportului provoacă o întârziere mare, transmite DPA.

Sentința se referă la o reclamație făcută de un pasager al Ryanair după o întârziere de patru ore a unei curse aeriene din Italia în Belgia; compania a refuzat să acorde despăgubirile de 250 de euro cerute, scrie Agerpres.

Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată CITEȘTE ȘI Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată

Conform reglementărilor UE, pasagerii pot solicita despăgubiri dacă întârzierile sunt mai mari de trei ore, cu anumite excepții. În speță, pe pistă a curs carburant de la o altă aeronavă, iar CJUE a apreciat că întârzierea "nu putea fi evitată chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile, în sensul acestei prevederi". Magistrații au considerat așadar că în acest caz este vorba de circumstanțe excepționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasasgeri
despagubiri
cjue