CNAIR a deschis circulației tronsonul de 9,6 kilometri dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada Transilvania

CNAIR a deschis circulației tronsonul de 9,6 kilometri dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada Transilvania
scris 28 sep 2018

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri că a recepționat recepționat lucrările de la Podul Gilău, peste Someșul Mic, și a deschis traficul pe tronsonul de 9,6 km dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada Transilvania (A3), proiect început în urmă cu 14 ani.

În 17 septembrie, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au anunțat că va fi făcută, în curând, pre-recepția segmentului de șosea de la Gilău, care va conecta "autostrada-muzeu" Gilău-Nădășelu, gata din noiembrie 2017, cu restul Autostrăzii Transilvania (A3).

”Podul, în lungime de 320 m, face legătura între Gilău și Nadășelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii și Nădășelu”, se arată în comunicatul publicat vineri de CNAIR, scrie News.ro.

Elon Musk, trimis în judecată de SEC, pentru anunțul privind delistarea Tesla. Se cere interdicția de a mai conduce vreo companie publică CITEȘTE ȘI Elon Musk, trimis în judecată de SEC, pentru anunțul privind delistarea Tesla. Se cere interdicția de a mai conduce vreo companie publică

Tronsonul dintre Gilău și Nădășelu se adaugă la cei 774 km de autostradă existenți. În 30 iulie, a mai fost deschisă ciculația pe 29 km din autostrada Sebeș – Turda.

Sectorul de autostrada deschis circulației vineri face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada transilvania