Codul rutier a fost modificat în Franța pentru a reglementa circulația trotinetelor electrice

Codul rutier a fost modificat în Franța pentru a reglementa circulația trotinetelor electrice
scris 25 oct 2019

Viteză limitată la 25 km/h, circulația pe trotuar interzisă, vârsta de minim 12 ani - trotinetele electrice și alte "dispozitive pentru deplasarea personală" vor trebui să respecte în Franța noile norme care reglementează o practică care a crescut exploziv în ultimii ani, transmite AFP.

Aceste reguli, care vor intra în vigoare sâmbătă, erau cerute de mult timp de autoritățile publice și utilizatori, care se confruntă cu o coabitare complicată pe trotuare și șosele și cu un număr din ce în ce mai mare de accidente, unele mortale, scrie Agerpres.

FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood CITEȘTE ȘI FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood

Pe lângă gyropod-uri și hoverboard-uri, sunt vizate în special trotinetele electrice. Un veritabil fenomen la modă în numeroase orașe din Franța și Europa, utilizarea trotinetelor electrice a explodat în ultimii doi ani, în special prin intermediul aplicațiilor de închiriere de tip 'free floating'. De exemplu, la Paris sunt în prezent 15.000 de trotinete electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
paris