Tesla a devansat General Motors și a devenit cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite

Tesla a devansat General Motors și a devenit cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite
scris 25 oct 2019

Tesla a devansat joi General Motors, devenind cea mai valoroasă companie auto americană în funcție de capitalizarea bursieră, în urma unui avans de 17% al acțiunilor consemnat după raportarea unui profit peste așteptările analiștilor în trimestrul al treilea, transmite Reuters.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Prețul acțiunilor Tesla a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors. Tesla a mai fost cea mai valoroasă companie auto din Statele unite în funcție de capitalizare, dar acțiunile General Motors au crescut semnificativ în ultima perioadă, scrie News.ro.

Pa parcursul tranzacțiilor, acțiunile au crescut cu până la 21%, iar prețul acestora a depăit 300 de dolari pe unitate pentru prima oară după 1 martie.

ULTIMA ORĂ Program de guvernare PNL: Liberalii reiau ideea construirii autostrăzii Comarnic - Brașov în parteneriat public-privat, abandonată brusc de Guvernul Dăncilă. Plus, inel feroviar pentru București CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Program de guvernare PNL: Liberalii reiau ideea construirii autostrăzii Comarnic - Brașov în parteneriat public-privat, abandonată brusc de Guvernul Dăncilă. Plus, inel feroviar pentru București

Miercuri seara, Tesla a anunțat că a obținut profit în trimestrul al treilea, datorită eficienței operaționale și a reducerii costurilor de producție și materiale. Tesla a livrat 97.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe față de trimestrul anterior.

Datele peste așteptări au declanșat un val de vânzări ale plasamentelor speculative pe termen scurt ale investitorilor, care au înregistrat joi pierderi de 1,4 miliarde de dolari Aceste pierderi  au dus la ștergerea a 70% din profiturile obținute în 2019, potrivit firmei de analize financiare S3 Partners.

În pofida creșterii puternice de joi, acțiunile Tesla au înregistrat în acest an o scădere de 10%.

Obligațiunile junk ale Tesla, scadente în august 2025, au crescut cu 0,03 puncte procentuale în urma rezultatelor peste așteptări ale companiei, astfel că randamentul acestora a coborât la cel mai redus nivel din martie 2018.

Cel puțin opt case de beokeraj au majorat prețurile țintă ale acțiunilor Tesla, în timp ce ratingul mediu al companiei pe Wall Street este în continuare ”păstrează”, doar 11 din 34 de analiști recomandând achiziția de acțiuni.

Tesla a raportat creșterea balanței de numerar la 5,3 miliarde de dolari și un profit pe acțiune de 1,86 de dolari, depășind așteptările analiștilor, care prognozau o pierdere de 42 de cenți pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
general motors