Comisia Europeană atenționează România că întârzie rambursarea taxei auto

Comisia Europeană atenționează România că întârzie rambursarea taxei auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2019

Comisia Europeană a atenționat România, printr-un aviz motivat, asupra întârzierilor în rambursarea taxei auto către proprietarii de vehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a relatat anterior că numărul cererilor de restituire a taxei auto aprobate de autorități a fost foarte mic comparativ cu cel al solicitărilor depuse.

 

De ce este important: Contribuabilii (persoane fizice și juridice) care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule și care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, precum și a dobânzilor aferente, prin cerere adresată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Problemele Fiscului văzute de angajații ANAF – „Teodorovici vine la Targoviște. Fac pariu că nimeni nu o să spună că nu avem xerox funcțional la Inspecție sau că stăm cu zilele să facem dansul ploii pe lângă FiscNet să meargă” CITEȘTE ȘI Problemele Fiscului văzute de angajații ANAF – „Teodorovici vine la Targoviște. Fac pariu că nimeni nu o să spună că nu avem xerox funcțional la Inspecție sau că stăm cu zilele să facem dansul ploii pe lângă FiscNet să meargă”

Profit.ro a relatat că, până în 2017, statul restituise 1,3 miliarde lei proprietarilor de mașini cărora le-a perceput taxa de poluare auto, dar a cheltuit peste 300 milioane lei drept cheltuieli de judecată și dobânzi, după ce aceștia au acționat în instanță Fiscul și Fondul de Mediu, blocând conturile acestor instituții. Guvernul mai avea de restituit 6,5 miliarde lei și dacă nu ar fi decis restituirea taxelor, Comisia Europeană ar fi declanșat o nouă procedură de infringement împotriva României.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa
auto
poluare
restituire
anaf
mediu
cerere
solicitari