Compania aeriană care a început să cântărească pasagerii înainte de îmbarcarea în avion

Compania aeriană care a început să cântărească pasagerii înainte de îmbarcarea în avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Autoritatea Aeronautică Civilă din Noua Zeelandă cere companiei aeriene naționale să cântărească pasagerii care pleacă în afara țării de pe aeroportul internațional din capitala Auckland, până la data de 2 iulie 2023, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul, pe care Air New Zealand îl numește un sondaj privind greutatea pasagerilor, este o modalitate de a colecta date despre sarcina și distribuția greutății pentru avioane, a transmis compania aeriană.

DECIZIE După protestul angajaților - CFR Călători și CFR Marfă vor putea acorda majorări salariale, fără obligația de a reduce pierderile și plățile restante CITEȘTE ȘI DECIZIE După protestul angajaților - CFR Călători și CFR Marfă vor putea acorda majorări salariale, fără obligația de a reduce pierderile și plățile restante

Cântărim tot ceea ce ajunge în aeronavă – de la marfă, la mâncarea pentru pasageri, până la bagajele din cală, a declarat Alastair James, specialistul în îmbunătățirea controlului sarcinii al companiei aeriene, într-un comunicat.

„Pentru bagajele clienților, ale echipajului și bagajele de mână, folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma acestui sondaj”, a adăugat el.

Cu toate acestea, greutatea este un lucru personal pe care nu toată lumea dorește să-l dezvăluie. Pentru a proteja confidențialitatea persoanelor, compania aeriană spune că a făcut datele anonime, scrie Știrile Pro TV.

Călătorilor li se va cere să urce pe un cântar digital atunci când fac check-in-ul pentru zborul lor. Informațiile despre greutatea pasagerilor nu vor apărea pe ecranul angajatului care îi înregistrează.

Nicușor Dan anunță unde va amplasa zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță unde va amplasa zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice

De asemenea, pasagerii își vor pune bagajele pe un alt cântar identic, pentru cântărire separată.

„Știm că a păși pe cântar poate fi descurajant. Dorim să asigurăm clienții noștri că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi”, a mai spus Alastair James.

Nu este prima dată când Air NZ le cere pasagerilor să urce pe cântar înainte de a se îmbarca la bordul avioanelor sale. Pasagerii zborurilor interne au participat la un sondaj identic în 2021, dar cel pentru pasagerii zborurilor internționale a fost amânat din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua zeelandă
avion
cantar