Creatorul lui Volvo EX90 pleacă la Bentley

Creatorul lui Volvo EX90 pleacă la Bentley
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2023

Constructorul de automobile de lux Bentley va avea un nou designer, potrivit unui anunț al companiei, care dezvăluie că actualul designer, Tobias Suehlmann a demisionat. Acesta a semnat un contract cu o altă marcă celebră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bentley și-a pierdut în ultima lună atât directorul de producție, Peter Bosch - care a fost transferat în fruntea CARIAD, compania de software a VW Group - cât și, mai nou, designerul, Tobias Suhlmann, cunoscut pentru portofoliul său la cele mai cunoscute mărci auto de lux.

VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

Constructorul britanic deținut de VW Group a anunțat numirea în funcția de designer-șef a lui Robin Page, care a condus departamentul de design al Volvo până în luna februarie a acestui an, fiind creditat cu designul celor mai noi modele ale suedezilor, inclusiv noul EX90 proaspăt lansat și viitorul EX30, care va fi prezentat peste numai o săptămână. În mod surprinzător, el fusese trecut pe linie moartă în februarie, când a fost numit consultant al companiei suedeze, în timp ce designer-șef al Volvo a fost instalat un necunoscut, Jeremy Offer, care a lucrat anterior doar în designul industrial. Robin Page a mai lucrat pentru Bentley între 2001 și 2013, ca designer de interior al limuzinelor de lux.

„Lucrând timp de 17 ani la Bentley, am avut întotdeauna o legătură puternică cu brandul și am urmărit îndeaproape evoluția acestuia. Să mă întorc și să am ocazia să contribui la stabilirea limbajului de design pentru primele Bentley BEV, redefinind regulile, păstrând în același timp continuitatea față de trecut și prezent, este o provocare pe care am privilegiul s-o conduc”, a declarat Robin Page, imediat după anunțul Bentley.

„Sunt încântat să îi urez bun venit lui Robin înapoi la Bentley, după ce a lucrat cu el într-o perioadă cu adevărat formativă din istoria Bentley Motors, lansând Continental GT, care definește sectorul” a declarat șeful Bentley, Adrian Hallmark, căruia Robin Page i se va subordona direct. „Se alătură într-un moment în care modelăm o poveste și mai mare, pe măsură ce accelerăm călătoria către electrificarea completă până în 2030.”

ULTIMA ORĂ Patru companii auto de importanță semnificativă în industria de camioane și autobuze semnează pentru o structură de tip holding CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Patru companii auto de importanță semnificativă în industria de camioane și autobuze semnează pentru o structură de tip holding

Designerul de până acum al Bentley, Tobias Suhlmann, a semnat deja un contract cu un alt cunoscut producător de mașini de lux din Marea Britanie, McLaren, pentru care mai lucrase anterior, înainte să plece la Bugatti, apoi la Aston Martin și, în final, la Bentley.

Ambele transferuri vor intra în vigoare la 1 septembrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
designer volvo
ex90
designer bentley
robin page
tobias suhlmann