Compania americană United Airlines, care are cea mai mare flotă de avioane Boeing 737 MAX, spune că a găsit șuruburi montate prost în timpul verificărilor

Compania americană United Airlines, care are cea mai mare flotă de avioane Boeing 737 MAX, spune că a găsit șuruburi montate prost în timpul verificărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Compania aeriană americană United Airlines a anunțat luni că a descoperit, în timpul verificărilor, șuruburi slăbite sau montate necorespunzător la aeronavele sale Boeing 737 MAX 9, după ce un un panou a fost smuls vineri de pe fuzelajul unei astfel de aeronave în timpul unui zbor al companiei Alaska Airlines, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

United Airlines deține cea mai mare flotă de avioane Boeing 737 MAX 9, având 79 de astfel de aeronave, toate fiind în prezent oprite la sol în așteptarea inspecției efectuate de Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), scrie News.ro.

O companie din România, condusă de un fost inspector anti-corupție al Republicii Moldova, a ajuns cel mai mare furnizor de GPL al Ucrainei CITEȘTE ȘI O companie din România, condusă de un fost inspector anti-corupție al Republicii Moldova, a ajuns cel mai mare furnizor de GPL al Ucrainei

Un panou a fost smuls de pe un Boeing 737 MAX în timpul unui zbor al companiei Alaska Airlines vinerea trecută. Aeronava, care tocmai decolase din Portland (Oregon), se afla la o altitudine de aproape 5.000 de metri. Din fericire, niciun pasager nu stătea pe locurile din dreptul zonei respective, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, însă experiența a fost terifiantă pentru călători.

"De când am început inspecțiile, sâmbătă, am făcut o serie de descoperiri care par să fie legate de probleme la montarea panoului care obstrucționează ușile", a precizat compania United într-un comunicat transmis către AFP. "De exemplu, erau șuruburi care trebuiau strânse", a arătat compania.

Blocarea anumitor uși este o configurație pe care Boeing o oferă clienților săi atunci când numărul de ieșiri de urgență existente este deja suficient în raport cu numărul de locuri din aeronavă. În afară de 737 MAX 9, acest sistem există deja pe alte modele Boeing, în special pe 737-900ER, lansat în 2006, care nu a avut de atunci un incident similar.

Vineri, în timpul unui zbor al companiei Alaska Airlines de la Portland (Oregon) la Ontario (California), ușa stângă obstrucționată s-a desprins de fuselaj în timpul zborului, provocând depresurizarea aeronavei. Sâmbătă, FAA a cerut operatorilor celor 171 de aeronave MAX-9 cu uși blocate să le suspende de la efectuarea zborurilor și să efectueze o inspecție amănunțită.

Pentru fiecare aeronavă inspectată, United a declarat că va îndepărta panoul care maschează ușa, va scoate două rânduri de scaune, va verifica punctele de fixare, va deschide ușa și va lua orice măsuri de corecție, înainte de a înlocui toate componentele.

VIDEO&FOTO Incendiu la un hotel din zona centrală a Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Incendiu la un hotel din zona centrală a Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

De asemenea, luni, compania Aeromexico a declarat că se află în "faza finală a unei inspecții detaliate" și că se așteaptă să își repună în funcțiune cele 19 aeronave Boeing MAX-9 "în următoarele câteva zile".

În decembrie, Boeing a recomandat companiilor aeriene echipate cu avioane 737 MAX să verifice sistemul de control al cârmei, după ce o companie a constatat că lipsea o piuliță de la unul dintre avioanele sale. Potrivit FAA, Boeing observase, de asemenea, că o piuliță a fost strânsă incorect în același loc pe o aeronavă care nu fusese încă livrată.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines
boeing 737 max