Compania germană BMW, cel mai mare exportator de automobile din SUA, în fața companiilor americane

Compania germană BMW, cel mai mare exportator de automobile din SUA,  în fața companiilor americane
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 feb 2018

BMW a exportat anul trecut 272.346 de automobile BMW X de la uzina din Spartanburg (SUA), cifre care poziționează compania bavareză, pe baza valorii acestor mașini, drept cel mai mare exportator de vehicule din SUA, în fața companiilor americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit BMW Manufacturing, aproximativ 87% din modelele familiei X produse în SUA, denumite Sports Activity Vehicles și Sports Activity Coupés, au fost exportate prin portul din Charleston, cu o valoare de export de aproximativ 8,76 miliarde dolari, valoare preluată de la Departamentul de Comerț al SUA. Aceasta confirmă faptul că uzina din Carolina de Sud este principalul exportator de automobile din SUA în ceea ce privește valoarea bunurilor exportate.

Restul de 13% din modelele BMW X au fost exportate prin alte cinci porturi din sud-est: Savannah (Georgia), Brunswick (Georgia), Jacksonville (Florida), Miami (Florida) și Everglades (Florida).

Per total, uzina din Spartanburg a exportat mai mult de 70% din volumul total de producție al BMW în SUA, care s-a ridicat în 2017 la 371.284 de automobile.

"Modelele BMW X fabricate în Carolina de Sud continuă să contribuie în mod semnificativ la succesul BMW Group", a declarat Knudt Flor, președinte și director executiv al BMW Manufacturing. "Rezultatul uzinei din Spartanburg, ca fiind cel mai important exportator auto din țară, demonstrează parteneriatul de încredere al BMW cu acest stat, contribuția sa la balanța comercială din SUA și angajamentul său față de Statele Unite."

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn va face investiții record de 9,3 miliarde euro în 2018 CITEȘTE ȘI Operatorul feroviar german Deutsche Bahn va face investiții record de 9,3 miliarde euro în 2018

BMW a anunțat că va investi alte 600 de milioane de dolari în fabrica din Spartanburg din 2018 până în 2021 pentru a susține infrastructura de producție a viitoarelor generații de modele X. În plus, până în 2021 vor fi adăugate încă 1.000 de locuri de muncă.

"Ca lider național al vânzărilor la export de automobile completate, Carolina de Sud reprezintă mai mult de 16% din cota totală de piață din SUA", a declarat Secretarul de Stat pentru Comerț, Bobby Hitt. "Aceste dat descriu perfect conectivitatea globală fără egal a statului și statutul de jucător important în industria auto globală."

"BMW este un lider în producția de automobile și un vector al creșterii volumului de import și de export al portului", a declarat Jim Newsome, președinte și director executiv al Autorității Portuare din Carolina de Sud. "În calitate de clienți ai Inner Port Greer și ai portului din Charleston, extinderea multiplă a BMW a reprezentat oportunități deosebite pentru port și ne apreciem rolul în lanțul său internațional de aprovizionare."

Uzina BMW din Spartanburg produce 1.400 de automobile pe zi, cu un portofoliu care include modelele Sport Activity Vehicle BMW X3 și X5, Sports Activity Coupé BMW X4 și X6, precum și variantele lor. Tot aici va fi fabricat noul BMW X7, care va debuta la sfârșitul anului 2018. Fabrica din Spartannburg are o capacitate de producție de 450.000 de mașini și are 10.000 de angajați.

BMW Manufacturing Co., LLC este o subsidiară a BMW AG din München (Germania) și producătorul global al modelelor Sports Activity Vehicle BMW X3 și X5 și Sports Activity Coupé BMW X4 și X6. Pe lângă unitatea de producție din Carolina de Sud, subsidiarele BMW Group din America de Nord includ operațiuni de vânzări, marketing și servicii financiare în SUA, Canada și în toată America Latină; și un birou de design și tehnologie în California.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
spartanburg
piata auto
sua
bmw x