Volkswagen anunță creșteri mari în ianuarie, cu un nou record la nivel global

Volkswagen anunță creșteri mari în ianuarie, cu un nou record la nivel global
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2018

Marca Volkswagen își continuă marșul de recuperare a scăderilor cauzate de criza dieselurilor și anunță o creștere de peste 7 procente în ianuarie, cu un volum record de automobile vândute la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a atins un nivel de 533.500 vehicule vândute în luna ianuarie, cu 7.1% mai multe decât anul trecut, cu creștere și pe piața din Germania, unde anul 2017 a adus scăderi pe aproape întreg anul și cu cifre record pe cele mai multe piețe de pe mapamond. Jurgen Stackmann, șeful vânzărilor VW, a declarat: „Am înregistrat o creștere semnificativă în Germania, cu 12,3%, continuând dezvoltarea din ultimul trimestru. Sunt de asemenea impresionat de startul bun din a doua piață de origine, China”.

În Europa, VW a vândut 135.300 vehicule noi, cu 4.9% mai multe, cu un vârf pe piața din Elveția care a generat o creștere de 43,3 procente. Germania a contabilizat o treime din acest total, cu 43.300 vehicule, cei de la VW anunțând că s-au vândut peste 100.000 de vehicule până acum în programul de mediu, prin care sunt oferite discounturi celor care schimbă mașina veche cu una mai puțin poluantă. Europa de Est a fost segmentul care a creșscut cel mai puțin, cu 0,7%, la 17.500 vehicule.

FOTO Autobuzele cu care Apple își transportă angajații au fost atacate de 5 ori în ultima săptămână CITEȘTE ȘI FOTO Autobuzele cu care Apple își transportă angajații au fost atacate de 5 ori în ultima săptămână

America de Nord, cu 41.700 vehicule, a înregistrat de asemenea o creștere mai discretă, 0.8%, dar cu piața din SUA pe val, cu 5,2% creștere. Aici au contat foarte mult SUV-urile nou lansate, care au ajuns să reprezinte 52% din totalul vânzărilor.

America de Sud a venit cu o explozie, datorită noilor lansări de modele fabricate local, vânzările fiind cu 43,2% mai mari.

Cea mai mare piață a mărcii, China, a adus 296.900 de vehicule, în urma unei creșteri de 9,7%, unul dintre motoarele de creștere fiind Tiguan, cu toate versiunile sale. 

Volkswagen anunță creșteri mari în ianuarie, cu un nou record la nivel global

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
piata auto