Compania Mitsubishi este obligată să plătească compensații pentru munca forțată a doi sud-coreeni din al Doilea Război Mondial

Compania Mitsubishi este obligată să plătească compensații pentru munca forțată a doi sud-coreeni din al Doilea Război Mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2017

Magistrații sud-coreeni au decis marți că japonezii de la Mitsubishi Heavy Industries trebuie să plătească compensații pentru doi foști prizonieri de război obligați la muncă forțată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest sens, o instanță din localitatea Gwangju a decis că Mitsubishi Heavy Industries ar trebui să plătească aproximativ 106.000 de dolari în compensații lui Kim Young-ok (85 de ani) și 2.800 de dolari pentru o rudă a lui Choe Jeong-rye, scrie News.ro.

Aceasta este a doua decizie luată în ultimii doi ani împotriva Mitsubishi Heavy Industries pentru obligarea de prizonieri sud-coreeni la muncă forțată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Peninsula Coreeană a fost sub ocupație japoneză în perioada 1910-1945, care a interzis folosirea limbii coreene și a obligat localnicii să adopte nume specifice arhipelagului Japonez.

Poliția se pregătește de luptă împotriva șoferilor vitezomani: și-a cumpărat 50 de radare cu laser CITEȘTE ȘI Poliția se pregătește de luptă împotriva șoferilor vitezomani: și-a cumpărat 50 de radare cu laser

Sute de mii de coreeni au fost recrutați în mod forțat în prima linie a armatei japoneze, au fost obligați la muncă forțată, iar femeile au devenit sclave sexuale pentru soldații Imperiului Nipon.

Kim Young-ok și Choe Jeong-rye au muncit fără să fie plătiți într-o fabrică de avioane de Mitsubishi din Nagoya în 1944.

Acesta este doar unul din paisprezece dosare în care peste 1.000 de victime sud-coreene încearcă să obțină compensații pentru munca forțată din al Doilea Război Mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
munca fortata