CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane

CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane
scris 23 oct 2017

Producătorul japonez de piese auto Calsonic Kansei confirmă investiția de 30 milioane de euro în România, anunțată de Profit.ro în primăvara acestui an, prin construcția unei fabrici la Ploiești, unde ar urma să lucreze 300 de persoane.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Noua fabrică va fi construită lângă actualul centru de producție al Calsonic și va fi destinată realizării de componente electronice, pregătind și transferarea unor capacități de producție din Asia în România, după cum Profit.ro a anunțat la finalul lunii mai.

Decizia finală a fost luată ca urmare a discuțiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanții Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia și a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operațiuni pentru România, Hiroyuki Horii.  

Doraly vrea să se transforme într-un parc comercial de tip cash&carry și retail. Compania anunță un \ CITEȘTE ȘI Doraly vrea să se transforme într-un parc comercial de tip cash&carry și retail. Compania anunță un "nou CEO", cu această titulatură în portofoliul personal încă din luna martie, anterior la IKEA China, CEO Eurolines și Orange

“Salut decizia companiei japoneze, care dovedește încrederea în România, dovedește ca deciziile și strategiile pentru extinderea investițiilor în România au dat roade și îmi exprim speranța că și acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local cât și național”,  spus ministrul Ilan Laufer.

În prezent, la Ploiești, unde sunt prezenți din 2006, japonezii produc radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat, având 630 de angajați.

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda).

Compania are peste 80 de fabrici de producție pentru sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
calsonic kansei
fabrica
romania