Confruntat cu vânzări în scădere, Ford oprește temporar producția la o uzină cu 7.500 angajați

Confruntat cu vânzări în scădere, Ford oprește temporar producția la o uzină cu 7.500 angajați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2018

Ford Spania va opri producția pentru mai multe zile în fabrica din Spania, atât în uzina de automobile, cât și în cea de motoare, din cauza vânzărilor slabe de monovolume și limuzine pe piața din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile neoficiale privind oprirea producției unor modele Ford, din cauza cererii scăzute, se confirmă, doar într-o formă temporară, după cum arată informațiile transmise de companie și citate de Automotive News. Uzina Ford din Spania, locul în care sunt fabricate mai multe modele și motoare, va fi oprită pentru mai multe zile, în funcție de specificul secției vizate. Astfel, liniile pentru vehicule, unde sunt asamblate Mondeo, S-Max, Galaxy, dar și SUV-ul Kuga, Tourneo Connect și Transit Connect, vor fi oprite timp de 9 zile, după ce luna aceasta au mai fost oprite pentru 3 zile. Secția pentru motoare va fi oprită mai mult, 13 zile.

Uzina Ford din Spania, Almussafes, are circa 7.500 angajați și produce, în mod normal, 1840 de autovehicule pe zi. Luna trecută, au apărut informații referitoare la scoaterea din producție a modelelor S-Max și Galaxy, din cauza cererii tot mai scăzute pentru acest tip de vehicule, însă au existat speculații și în privința lui Mondeo. Reprezentații Ford au precizat ulterior că Mondeo nu va fi scos din portofoliul european, ci va fi doar upgradat.

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

Ford a înregistrat un volum de 777.919 autoturisme înmatriculate în Europa (UE plus EFTA), în primele 9 luni ale acestui an, în scădere cu 1,7 procente față de anul trecut, pe o piață cu o creștere de 2,4%. Doar pe piețele din UE, scăderea este puțin mai mare, 1,8 procente în minus. Cota de piață a Ford în UE a scăzut anul acesta de la 6,7% la 6,4%, în ciuda vânzărilor în creștere ale SUV-urilor mărcii, Kuga, EcoSport (produs la Craiova) și Edge, acestea fiind gtrase în jos de monovolume și vehicule din clasele superioare, care au înregistrat scăderi față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
mondeo
galaxy
s-max
uzina ford spania