Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii cu amenzi de peste 2 milioane lei pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Pitești

Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii cu amenzi de peste 2 milioane lei pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Pitești
scris 24 sep 2020

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Pitești.

Amenzile au fost aplicate astfel:

FOTO & VIDEO VW a lansat oficial al doilea vehicul electric al familiei ID CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO VW a lansat oficial al doilea vehicul electric al familiei ID
  • Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;
  • Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;
  • Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;
  • General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;
  • Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziție publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administrației Domeniului Public Pitești, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeș S.R.L. și Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
trucare licitatii