Tesla a dat în judecată guvernul SUA din cauza tarifelor aplicate de administrația Trump produselor importate de companie din China

Tesla a dat în judecată guvernul SUA din cauza tarifelor aplicate de administrația Trump produselor importate de companie din China
scris 24 sep 2020

Tesla a dat în judecată guvernul Statelor Unite și pe reprezentantul pentru Comerț al SUA Robert Lighthizer, din cauza tarifelor aplicate de administrația Trump produselor importate de companie din China, transmite CNBC.

Producătorul de automobile electrice vrea ca instanța să anuleze două tarife impuse de administrația Trump și să returneze, cu dobândă, fondurile plătite de Tesla din cazua acestor tarife, potrivit procesului înregistrat la Curtea pentru Comerț Internațional a Statelor Unite, scrie News.ro.

FOTO & VIDEO Noul Opel Mokka, electric, diesel și pe benzină, prezentat în premieră CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Noul Opel Mokka, electric, diesel și pe benzină, prezentat în premieră

Tarifele respective sunt cunoscute ca Lista 3 și Lista 4.

Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 și impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 și constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice. Reclamația Tesla nu descrie pentru ce produse a plătit compania tarife și nici suma plătită.

Tesla și biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA nu au răspuns solicitărilor de comentarii

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china
trump