Consiliul de supraveghere al VW AG a aprobat trei proiecte ale „alianței globale” cu Ford

Consiliul de supraveghere al VW AG a aprobat trei proiecte ale „alianței globale” cu Ford
scris 29 mai 2020

Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG a aprobat proiectele propuse în baza acordului semnat cu Ford anul trecut. În principal, este vorba despre trei proiecte majore, un pick-up, un vehicul electric și două vehicule comerciale.

Volkswagen și Ford vor trece la etapa de implementare a proiectelor comune, pe baza acordului de parteneriat semnat în 2019 de cele două companii. Acum trei dintre poriecte au fost aprobate de consiliul de supraveghere și vor merge mai departe, urmând ca restul să intre în curând în aceeași fază.

În acest moment, au primit undă verde dezvoltarea unui vehicul electric Ford, pe baza platformei modulare MEB a grupului Volkswagen, care va livra kitul de producție americanilor, apoi pickup-ul pe care Ford îl va dezvolta, iar Volkswagen îl va prelua și adapta pentru a fi vândut pe anumite piețe, iar în al treilea rând este vorba despre două modele comerciale, unul dezvoltat de VW (city delivery), iar celălalt de Ford (segmentul de 1 tonă).

FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV CITEȘTE ȘI FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV

Anunțul celor două companii precizează că alte proiecte vor urma, printre acestea numărându-se investiția VW în compania Argo AI deținută de Ford, o companie de dezvoltare a vehiculelor autonome. VW și-a propus să investească circa 3 miliarde euro în această companie, unde va deține 50/50 din participații, alături de Ford.

Cele două companii, VW și Ford, precizează că au format „o alianță globală” care nu implică schimbul de acțiuni de tip cross, dar care va crea sinergii anuale pentru fiecare din cele două.

Pentru a fi duse mai departe cele trei proiecte mai este nevoie de semnarea, în curând, a unor contracte diverse între cele două părți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw ford alianta
proiecte vw ford
masina electrica ford
meb