Contract semnat: Un nou drum expres în România

Contract semnat: Un nou drum expres în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2024

Președinții Consiliului Județean Suceava și Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Flutur și, respectiv, Doina Federovici, alături de primarii municipiilor Suceava și Botoșani, Ioan Lungu și, respectiv, Cosmin Andrei, au semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectul de autorizație de Construire și proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres A7 - Suceava - Botoșani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Județean Suceava, în prezența reprezentanților asocierii conduse de firma Consitrans, cea care a fost declarată câștigătoare a licitației, scrie Agerpres.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului. Ultimele imagini cu puține ore înainte de deschidere CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului. Ultimele imagini cu puține ore înainte de deschidere

Valoarea contractului este 14.277.760,16 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate din Programul de Transport 2021-2027 în proporție de 98%, iar cele patru autorități locale vor contribui, în părți egale, pentru asigurarea cofinanțării de 2%.

"Ne bucurăm că acest proiect ambițios pe care l-am promovat alături de colegii de la Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastră, un adevărat pașaport pentru dezvoltare. Chiar dacă la început puțini au fost cei care au crezut în el, am demonstrat că prin implicarea echipei de proiect am reușit să finalizăm o primă etapă importantă. Este mult de muncă, dar avem determinarea de a realiza cât mai repede documentația tehnică", a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Realizarea documentației tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate (14 luni), obținerea autorizației de construcție (trei luni), executarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție (trei luni), întocmirea documentației suport și asistența acordată pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare, precum și pregătirea documentației de atribuire a contractului de execuție lucrări (trei luni) și asistența tehnică în perioada execuției lucrărilor (24 de luni).

Drumul de mare viteză Botoșani - Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, și va merge prin spatele localităților Dumbrăveni - Huțani - Vlădeni - Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanța dintre Salcea (Autostrada A7) și viitoarea centură a municipiului Botoșani.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
suceava