Contribuția Nissan la profitul Renault scade drastic, în trimestrul al treilea

Contribuția Nissan la profitul Renault scade drastic, în trimestrul al treilea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 nov 2019

Renault a anunțat valoarea contribuției Nissan la profitul companiei, în urma exercițiului financiar pe trimestrul al doilea din anul fiscal 2019 - 2020. Suma este cu 40% mai mică decât anul trecut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Renault Group, proprietarul Dacia, a anunțat care este contribuția trimestrială a Nissan la profitul companiei, pe baza datelor financiare din al doilea trimestru din anul fiscal aprilie 2019 - martie 2020 al japonezilor. Suma de 233 milioane de euro, calculată ca procent din profit pe baza acțiunilor Renault la Nissan, la un curs de schimb de 119,3 yen/euro, este mai mică cu aproximativ 40% față de cea raportată anul trecut, pentru perioada similară, când contribuția la profit era de 384 milioane de euro. Suma a intrat în calculul veniturilor Renault Group din trimestrul al treilea al acestui an.

Nissan a anunțat rezultatele financiare din trimestrul iulie - septembrie, cu o scădere de 70% a profitului operațional, la 30 de miliarde yeni, și venituri nete de 59 miliarde yeni. Totalul veniturilor a fost de 2.630 miliarde yeni, în scădere cu 6,6%. Vânzările de autovehicule au scăzut cu 7,5%, la 1,27 milioane unități. Șefii companiei au anunțat că au început deja restructurările și văd o îmbunătățire a situației, în sepcial pe piața din SUA, pe care s-a concentrat noua conducere. Nissan a numit în funcție un nou CEO, Makoto Uchida, în locul lui Hiroto Saikawa, cel care a inițiat denunțarea lui Carlos Ghosn pentru fraude, dar care a dus compania într-o situație financiară foarte proastă.

Nissan reduce estimările anuale de profit după scăderea cu 70% a rezultatului trimestrial CITEȘTE ȘI Nissan reduce estimările anuale de profit după scăderea cu 70% a rezultatului trimestrial

Pe piața din Europa, Nissan a înregistrat pierderi operaționale de 10,1 miliarde yeni, în scădere față de pierderea de anul trecut. Vânzările Nissan din Europa au scăzut cu 23%, la 130.000 vehicule în perioada analizată.

Pentru anul fiscal curent, prognozele șefilor Nissan vorbesc despre o scădere a vânzărilor la 5,24 milioane vehicule, față de 5,52 milioane anul trecut, în timp ce profitul operațional este așteptat să scadă la jumătate, la 150 miliarde yeni, adică la numai aproximativ 1 miliard de euro. Marja de profit se va apropia astfel de zero, cu o valoare prognozată de 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault group
profit nissan
contributie profit nissan renault
renault dacia
alianta renault nissan