Contribuția Nissan la profitul Renault scade drastic, în trimestrul al treilea

Contribuția Nissan la profitul Renault scade drastic, în trimestrul al treilea
scris 13 nov 2019

Renault a anunțat valoarea contribuției Nissan la profitul companiei, în urma exercițiului financiar pe trimestrul al doilea din anul fiscal 2019 - 2020. Suma este cu 40% mai mică decât anul trecut.

Renault Group, proprietarul Dacia, a anunțat care este contribuția trimestrială a Nissan la profitul companiei, pe baza datelor financiare din al doilea trimestru din anul fiscal aprilie 2019 - martie 2020 al japonezilor. Suma de 233 milioane de euro, calculată ca procent din profit pe baza acțiunilor Renault la Nissan, la un curs de schimb de 119,3 yen/euro, este mai mică cu aproximativ 40% față de cea raportată anul trecut, pentru perioada similară, când contribuția la profit era de 384 milioane de euro. Suma a intrat în calculul veniturilor Renault Group din trimestrul al treilea al acestui an.

Nissan a anunțat rezultatele financiare din trimestrul iulie - septembrie, cu o scădere de 70% a profitului operațional, la 30 de miliarde yeni, și venituri nete de 59 miliarde yeni. Totalul veniturilor a fost de 2.630 miliarde yeni, în scădere cu 6,6%. Vânzările de autovehicule au scăzut cu 7,5%, la 1,27 milioane unități. Șefii companiei au anunțat că au început deja restructurările și văd o îmbunătățire a situației, în sepcial pe piața din SUA, pe care s-a concentrat noua conducere. Nissan a numit în funcție un nou CEO, Makoto Uchida, în locul lui Hiroto Saikawa, cel care a inițiat denunțarea lui Carlos Ghosn pentru fraude, dar care a dus compania într-o situație financiară foarte proastă.

Nissan reduce estimările anuale de profit după scăderea cu 70% a rezultatului trimestrial CITEȘTE ȘI Nissan reduce estimările anuale de profit după scăderea cu 70% a rezultatului trimestrial

Pe piața din Europa, Nissan a înregistrat pierderi operaționale de 10,1 miliarde yeni, în scădere față de pierderea de anul trecut. Vânzările Nissan din Europa au scăzut cu 23%, la 130.000 vehicule în perioada analizată.

Pentru anul fiscal curent, prognozele șefilor Nissan vorbesc despre o scădere a vânzărilor la 5,24 milioane vehicule, față de 5,52 milioane anul trecut, în timp ce profitul operațional este așteptat să scadă la jumătate, la 150 miliarde yeni, adică la numai aproximativ 1 miliard de euro. Marja de profit se va apropia astfel de zero, cu o valoare prognozată de 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault group
profit nissan
contributie profit nissan renault
renault dacia
alianta renault nissan