Cupra prezintă în premieră conceptul electric UrbanRebel, la Munchen

Cupra prezintă în premieră conceptul electric UrbanRebel, la Munchen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 sep 2021

Primul automobil electric din grupul VW, din clasa B, va fi prezentat de SEAT la Munchen, în cadrul Salonului Auto IAA, sub forma unui concept care va anticipa toate cele trei variante de serie pe care grupul le va lansa în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cupra Urban Rebel Concept este, deocamdată, un prototip, dar el pregătește intrarea pe piață a unei versiuni de serie. Este vorba despre un automobil electric dezvoltat de Seat pe platforma MEB a grupului VW, alături de alte două modele: VW ID.2 și un model Skoda. Niciunul nu a fost dezvăluit până acum, așa că apariția lui Cupra Urban Rebel ne oferă o primă imagine despre ceea ce vor reprezenta aceste trei vehicule electrice de clasă B. Lungimea anunțată este specifică, 4,08 metri, cu o lățime de 1,79 metri și o înălțime de 1,44 metri. Specific mărcii este forma și temepramentul sportiv anunțat la prima prezentare. Direcția pe care grupul vrea să o imprime acestei mărci premium este una sportivă, astfel că designul și trăsăturile dinamice sunt în concordanță cu acest obiectiv.

„Conceptul Cupra UrbanRebel este o interpretare radicală a mașinii urbane electrice care va fi lansată în 2025. Acest concept de curse ne dă o idee despre limbajul de design al viitoarelor mașini de stradă și va inspira creația sa”, a declarat Wayne Griffits, CEO al mărcii Cupra. „Mașina electrică urbană este un proiect strategic cheie nu doar pentru companie, dar și pentru Volkswagen Group, dat fiind faptul că ținta noastră este să producem peste 500.000 de mașini electrice de oraș pe an, în uzina din Martorell pentru diferite mărci ale grupului. Mașina urbană electrică va democratiza și va face accesibilă maselor electromobilitatea”.

FOTO Ion Țiriac și-a mai cumpărat un Porsche de colecție. Cum l-a convins pe Wolfgang Porsche să-i semneze numerele mașinilor. “Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus.” CITEȘTE ȘI FOTO Ion Țiriac și-a mai cumpărat un Porsche de colecție. Cum l-a convins pe Wolfgang Porsche să-i semneze numerele mașinilor. “Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus.”

Seat a câștigat acest proiect din partea VW Group și va construi toate cele trei modele în Martorell, cu baterii produse într-o nouă uzină, pe care guvernul spaniol o va cofinanța.

Conceptul Cupra UrbanRebel va fi prezentat pe viu jurnaliștilor pe 6 septembrie, în cadrul salonului din Munchen, care își deschide porțile pentru public pe 8 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupra urban rebel
concept cupra