Dacia are un nou designer șef, după ce a rămas rapid fără "creier". Noul designer îl depășește însă în performanțe

Dacia are un nou designer șef, după ce a rămas rapid fără "creier". Noul designer îl depășește însă în performanțe
scris 25 iun 2021

Marca Dacia are un nou designer-șef, după ce a rămas fără Alejandro Mesonero Romanos, care a ales Alfa Romeo, după doar șase luni de Dacia. Noul designer îl depășește însă în performanțe: a lucrat pentru Aston Martin Lagonda.

După o perioadă scurtă în care poziția de designer șef a fost ocupată, interimar, de David Durand, un designer cu vechime la Dacia, pe zona de entry-level, marca românească are un nou nume important în fruntea echipei de designeri: Miles Nurnberger, care vine de la Aston Martin. El a participat ca designer de exterior la proiectul Lagonda, preluând ulterior conducerea echipei de design. Potrivit informațiilor furnizate de companie, Miles Nurnberger se va ocupa exclusiv de designul mărcii Dacia, în timp ce designul Lada va fi condus de Jean Philipe Salar, numit în această poziție la începutul acestui an. Jean Philippe Salar a fost șeful centrului de design Renault de la București, până în luna ianuarie a acestui an.

Începând cu 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa funcția de Director de Design al mărcilor DACIA & LADA. El va face parte din Comitetul de Direcție al acestui Business Unit, aflat sub conducerea lui Denis Le Vot, Director General al mărcilor DACIA și LADA. Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, Director de Design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

„Îl  primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile DACIA & LADA. Cu Noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma New Brand Identity, BISGTER și NIVA”, a declarat Denis Le-Vot.

 „Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca DACIA. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru DACIA și ne vor ajuta să proiectăm DACIA în viitor” a comentat Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului ASTON MARTIN LAGONDA având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de Design exterior al mărcii Citroën. Primii săi pași în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii LINCOLN, una din diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în Design auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer dacia
miles nurnberger